1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 22. jaanuar 2015

Kodune kebab


Kuna mulle väga maitseb kebab, olin juba ammu tahtnud proovida seda ise kodus teha. Nüüd lõpuks siis tegin ära. Ütlen kohe ära, et selle valmistamine on lihtne, aga nõuab veidi pikemat aja planeerimist.

Alustasin eile õhtul, sõin täna õhtul.

Kõigepealt segasin purki valmis isetehtud kebabi maitseaine:

2 spl vürtskööment
1 spl paprikapulbrit
2 tl cayenne pipart
1 tl musta pipart
2 tl oreganot
2 tl küüslaugusoola
1 tl koriandrit
1 tl kurkumit
1 tl tšillipulbrit


Seejärel valmistasin umbes Rootsi lihapallide retsepti järgi pikkpoisitaigna:

1 kg Hiiumaa maheveise hakkliha (Haabersti Rimi talutoodete osakonnas aeg-ajalt olemas)
2 peeneks tükeldatud väikest šalottsibulat
1 munakollane
1 dl pofiberit
1 dl lihapuljongit
1 dl mahe-vahukoort
1 tl soola
isetehtud kebabi maitseainet (ma panin üsna vaba käega sealt purgist, aga jäi ikka alles ka)

Sega taigen kokku ja vooli pikaks vorstiks. Pane kahe alumiiniumfooliumi sisse ja küpseta 4 tundi 100 kraadises ahjus. Ma küpsetasin seda rulli oma slowcookeris 6 tundi, umbes 80-100 kraadi juures. Jäta foolium otstest lahti, et üleliigne vedelik saaks rullist välja voolata.



Mul küpses see toru eile õhtul, öösel sai valmis ja siis jahtus hommikuks maha. Hommikul võtsin rulli fooliumist välja ja tõstsin külmkappi tahenema.

Täna pärastlõunal võtsin külma rulli külmkapist välja ja lõikasin sellest juustunoaga õhukesed viilud.



Enne sööma hakkamist kuumutasin panni kuumaks, lisasin suure tüki võid ja pruunistasin liharibad üle. Pruunistamise ajal need ribad muidugi veidi lagunesid, seega neid tuleb ettevaatlikult pannilabidaga keerata.

Kõrvale tegin omale ühe supilusikatäie hellmannsi majoneesi küüslauguga, teistele pereliikmetele 30% hapukoorest kastme majoneesiga. Punaseks kastmeks oli Rimi Eco sarja Chunky salsa, juurde veel mõned jalopeno rattad ja paar salatilehte, mis mul küll lõpuks söömata jäid, aga andsid vähemalt pildile värvi :) Paar spl hapukapsast sõin ka, nagu igal õhtul.












4 kommentaari:

  1. Kas see fooliumpaber slowcookeris kärssama ei lähe, kas peab vett alla valama, tahaks oma cookeris teha aga nagu ei julge..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, foolium kindlasti slowcookeris kärssama ei lähe, on ju lausa soovitus slowcookeri jaoks, et kui ei taha, et liha ainult oma mahlas küpseb, st põhimõtteliselt keeb, siis kägarda slowcookeri poti põhja mõned alumiiniumfooliumist pallikesed ja pane lihatükk / kana sinna peale. Seega alumiiniumfoolium igati sobilik slowcookeri jaoks. Vett ei ole samuti vaja alla valada, kuna kebabirulli seest voolab päris palju lihamahla välja - oluline on jätta foolium rulli otstest lahti, et see mahl saaks välja voolata. Ainus probleem, mis võib tekkida, on poti suurus. Mul on suur slowcooker 5,9 l ja see rull mahtus üsna napilt sinna - ma kardan, et väiksemasse potti ei mahu - siis tuleb kakukese kujuline teha või tavalises ahjus 100 kraadi juures 4 h küpsetada, kui on soov ikkagi rulli kujul teha.

      Kustuta
  2. Tänud, ei teadnud seda fooliumpaberi nippi tglt:-)

    VastaKustuta
  3. Tänud, ei teadnud seda fooliumpaberi nippi tglt:-)

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.