1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

esmaspäev, 24. august 2015

Rostbiif



Ostsin Hiiumaalt kaasa maheveise lihatüki, kuna kohapeal on see tunduvalt soodsama hinnaga kui Tallinnas. Tallinnas saab neid tooteid üsnagi väikese juurdehindlusega Laagri Maksimarketist ja Ülemiste/Haabersti Rimi talutoidu osakondadest, aga olen ükskord ostnud Hiiumaa maheveise hakkliha Nõmme Turult ka täpselt poole kallima hinnaga kui Hiiumaalt Käina poest. Uskumatu ikka.

Seega eile tegin rostbiifi jälle. See on hea ja lihtsalt valmiv roog ning kui tooraine ja temperatuurid õiged, siis õnnestub see mul alati.

Pane ahi 110-125 kraadi juurde sooja. Sulata tükk võid. Pintselda liha üle sulavõiga ja maitsesta ohtralt roosa soola ja musta pipraga. Pane liha sisse termomeeter ja aseta lihatükk umbes 1,5-2 tunniks ahju. Seest roosa rostbiifi saab siis, kui liha sisetemperatuur jõuab 65 kraadini, ma lasin eile 70 kraadini, meil osad kodused nii roosat liha ei taha, kuigi mulle meeldib just selline medium rare kõige rohkem. Peale ahjust võtmist mässi lihatükk alumiiniumfooliumisse ja lase sellel 10-15 minutit "puhata". Seejärel lõika terava noaga võimalikult õhukesed viilud.

Võin öelda, et see rostbiif jääb supermõnus ja mahlane, sobib süüa soojalt ja kindlasti ka järgmisel hommikul külmalt. Mina teen seda alati ühtemoodi, aga õnnestumine sõltub vast kõige rohkem siiski toorainest. Seepärast julgen kindlalt soovitada Hiiumaa maheveise liha (ma ei saa nende liha reklaamist mingit kasu). See on Hiiumaa päikese käes rõõmsalt rohtu söönud ja rahulikku stressivaba elu elanud loomade liha :) Rohtu söönud maheveise liha on pungil vajalikke omega-3 rasvhappeid (versus kinnises ruumis teravilja peal kasvatud loomaliha, milles on liiga palju omega-6 rasvhappeid ja antibiootikume).







Siin on minu eilne õhtusöök: rostbiif, tükike võid ja tüümjanioks, 
hapukapsast ja tomatit soola-pipraga.







2 kommentaari:

  1. Mulle meeldob ka roosam rostbiif..muidu nagu isegi kahju kallist kraamist..

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldob ka roosam rostbiif..muidu nagu isegi kahju kallist kraamist..

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.