1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 29. september 2018

Kana vindaloo curry

Katsetasin hiljuti üht veidi teistmoodi kanakarri retsepti ja see meeldis kõigile meie pere sööjatele väga, seetõttu jagan ka siin.

Algretsept on pärit Åselt, kelle retsepte olen ennegi palju jaganud ja kes on ühtlasi üks tuntumaid Rootsi LCHF-blogijaid ja raamatute autoreid. Tema retsept asub siin: http://www.56kilo.se/kyckling-vindaloo/


Vaja läheb:

1,2 kg kana filee või kintsuliha tükke
4 kollast sibulat
8 küüslauguküünt
500 g purustatud tomateid

1 tl vürtsköömenit
1 tl tšillipulbrit
1 tl sinepipulbrit
1 tl koriandripulbrit
1 tl kardemoni
1 tl jahvatatud nelki
1 tl paprikapulbrit
1 tl ingveripulbrit

2 tl soola
0,5 tl musta pipart

1 spl vasikafondi
1 spl tamari sojakastet


Lisandiks:
värske koriander
türgi jogurt

lillkapsariis

Praadimiseks kookosrasva või gheed

Valmistamine:

1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil kookosrasva või gheega läbi.
2. Sega suures kausis omavahel purustatud tomat, õunaäädikas, kookoskoor, soja, vasikafond, sambal oelek ja kõik maitseained.
3. Tõsta kaussi ka läbipraetud sibul ja küüslauk ning kanaliha tükid.
4. Jäta see kausitäis nüüd vähemalt 1 tunniks, aga veel parem 1 ööks külmkappi marineerima.
5. Seejärel võid valmistada edasi pliidil - umbes tund aega hautades või slow-cookeris 6-8 tundi hautades.
6. Serveeri koos lillkapsariisi, türgi jogurti ja värske koriandriga.

marinaad peaaegu valmis, sibul ja küüslauk on praetud

kana vindaloo - väga raske on sellest ilusat pilti teha, aga maitse oli sel toidul super!


Meeldetuletuseks ka lillkapsariisi valmistamine:

Pane suurde potti vesi keema, lisa soola ja karrit.
Riivi köögikombainis üks lillkapsapea ja tõsta see keevasse vette.
Keeda umbes 5 minutit kuni "riis" on peaaegu pehme.
Kurna. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar