Ma ei tea just palju inimesi, kellele EI maitseks hiina toit ja kevadrullid. Ise ma siiski LCHF-toitumise raames pole tahtnud hiinakast toitu osta, kuna karta on, et isegi, kui nuudlid-riis välja jätta, on sealsetes katmetes palju suhkrut ja võib-olla ka paksendamiseks jahu kasutatud.
Nüüd aga otsustasin ise kevadrulle teha. Ümbrisrullide valmistamiseks kasutasin vana head LCHF pannkookide retsepti:
2 muna
0,5 dl vett
2 spl sulatatud kookosrasva
1 tl FiberHUSKi
Sulata kookosrasv pannil. Vahusta vispli või saumiksriga omavahel munad, vesi ja FiberHUSK. Lisa sulanud kuum kookosrasv ise samal ajal vahustades. Jäta taigen paariks minutiks paisuma.
Küpseta seejärel kesmisel kuumusel 2 suurt ja õhukest ülepannkooki.
Täidis:
ca 200 g riivitud või peeneteks ribadeks lõigatud valget peakapsast
1 spl kookosrasva
200 g külmutatud krevette
1 küüslauguküüs
1 väike tšillikaun
1 spl kookosrasva
ingveripulbrit, soola, pipart, tšillihelbeid
0,5 spl Tamari sojakastet
rohelist sibulat
Prae kapsaribasid kookosrasvas kuni need on pehmeks muutunud (maht väheneb kapsa valmides tunduvalt).
Tõsta praetud kapsad pannilt kaussi ootele.
kapsas värskelt
kapsas läbipraetult
Lisa nüüd pannile teine supilusikatäis kookosrasva ja peeneks hakitud tšillikaun ja küüslauguküüs. Prae neid lühikest aega (ära lase pruuniks)
ja lisa seejärel krevetid.
Prae veel veidi, maitsesta ja sega kokku eelnevalt praetud kapsaga.
Tõsta segu pannkoogi keskele pika kitsa ribana. Voldi kõigepealt otsad sissepoole ja seejärel äärtest rulli. Siis lõika rullid diagonaalselt kaheks või kolmeks. Raputa kaunistuseks peale rohelist sibulat.
Ka mu kass tuli kevadrulle eemalt nuusutama :)
See kassiga pilt on nii armas!
VastaKustutaIga kirjeldatud sammuga kasvas arvamus, et ei ole yldse raske teha neid rullikesi:).
Aga viimane pilt andis veel kinnitust, et tasub teha kyll.
Tänan :) Kiisu käis nuuskimas jah, et mis head lõhnad. Ta ise küll ühtegi meie toitu ei ole nõus sööma, ainult oma lchf-põhimõttega haakuvaid Orijen krõbinaid sööb.
KustutaTasub kindlasti teha, kõige raskem osa on vast pannkookide küpsetamine - seal tuleb väga temperatuuri vaadata ja jälgida. Kui liiga toored, siis lagunevad, kui üleküpsenud, siis pragunevad. Kui täpselt parajalt küpsetatud, siis jäävad kenasti püsivad rullid. Eks harjutamine teeb meistriks. Ma teen neid rulle juba mitmes kord, aga täna tulid sellised, et kõlbas ka pilti teha :D
Kevadrullid on mu lemmikud. Või siis söön ainukt täidist. Nüüd saan päris LCHF kevadrulle teha :) Aitäh retsepti eest! Ja kiisuga pilt on tõesti väga armas :)
VastaKustuta