1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

teisipäev, 14. märts 2017

Röstitud kookoskreem


Kookoskreemist olen siin blogis ennegi kirjutanud ja soovi korral võib seda ka valmis kujul LCHF Poest osta. Siiski on kõik need varasemad olnud kõik valged kookoskreemid, st otse kookoshelvestest jahvatatud. Tänane on aga röstitud kookoskreem, millel on kaks boonust: a) see on veelgi mõnusam maitse ja b) sellel on kiirem ja lihtsam valmistamine.

Midagi keerulist siin ei olegi - vaja läheb vaid üks pakk kookoshelbeid (vali võimalikult madala süsivesikusisaldusega kookoshelbed - ka ühe ja sama tootja kookoshelbed võivad tooraine tarnija vahetusel erineda nagu öö ja päev!). Eelsoojenda ahi 200-225 kraadini, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala sinna peale üks pakk ehk umbes 150-200 g kookoshelbeid. Rösti kookoshelbeid ahjus umbes 5-6 minutit kuni need on helepruunid/beežid/oranžikad. Sega kindlasti vahepeal.

Seejärel lase veidi toatemperatuuril jahtuda ja vala siis röstitud helbed köögikombaini, millel on sees S-kujuline lõikur. Jahvata umbes 5 minutit - röstitud kookoshelbed ei nõua sellist väsimatut pikka pooletunnist jahvatamist, nagu toored (sama lugu mandlitega - toored mandlid tahavad ligi pool tundi jahvatamist, et neist mandlivõid teha, aga eelnevalt 5-8 min ahjus röstitud mandlitega läheb samamoodi üsna kiiresti). 

Kui kõik kookoshelbed on ühtlaseks massiks jahvatunud, siis ongi kookoskreem valmis. Et see oleks veelgi kreemjam, võib kõige lõpus lisada ka lusikatäie kookosrasva.


Ja nagu ikka kookosrasva sisaldavate toitudega, muutuvad need tahkeks, kui temperatuur on alla 24 kraadi ja vedelaks, kui on soojem kui 24 kraadi. Selline näeb välja minu röstitud kookoskreem peale öö läbi köögilaual seismist, toatemperatuur umbes 19-20 kraadi :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.