laupäev, 14. veebruar 2015

LCHF marmelaadisüdamed

Veel üks sõbrapäeva retsept. Idee sain kuulsalt Rootsi LCHF ja Paleo blogijalt Birgitta Höglundilt.


Panin potti keema ca 350 g suvel korjatud musti sõstraid (külmutatud) ja samapalju vett. Kui juba keema hakkasid, siis lasin saumiksriga püreeks ja kurnasin sõelaga läbi ja jätsin alles ainult nn puhta osa. Ehk siis üsna suur osa marjadest (ka neis sisalduvatest süsivesikutest) läks kaduma. Keerasin kuumuse maha, lisasin 1-2 spl Bakery+ magustajat ja näpuotsatäie Bourbon vanillipulbrit ning mõned supilusikatäied Landkrone kookosrasva. Siis lisasin želatiinipulbrit (vaata oma želatiini paki pealt doseerimist) ja segasin käsivispliga kõik läbi. Seejärel valasin osa segust südamekujulistesse silikoonvormidesse ja ülejäänud lihtsalt ühe kandilise karbi põhja. Läksid ööseks külmkappi. Hommikul võtsin vormidest välja, karbi põhja pandud tarretise lõikasin kuubikuteks.


Liberaalse LCHF-i poole kalduv maiustus! 

Head sõbrapäeva!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar