neljapäev, 17. september 2015

Croque-monsieur ehk juustu-singi-"sai"

Leidsin kuulsa Rootsi LCHF-blogija Åse retseptide hulgast ühe, mis eriti isuäratav tundus. Tegin seda täna hommikul ja mulle maitses väga.



Originaalretsept asub siin: http://56kilo.se/croque-monsieur-lchf-style/

Vaja läheb:
2 pätsikese jaoks
1 muna
100 g kodujuustu
1 tl fiberhuski
näpuotsatäis roosat Himaalaja soola
praadimiseks deodoriseeritud kookosrasva / gheed / peekonirasva

Täidise jaoks:
mõned viilud cheddari juustu
aromaatset suitsusinki
Dijoni sinepit
mõned viilud tomatit



Kõigepealt küpseta pätsikesed. Sega muna, kodujuust, sool ja fiberhusk saumiksriga ühtlaseks püreeks, lase fiberhuskil mõni minut tainast paisutada ja küpseta. Aja pann kuumaks, pane sinna ca 1 spl kookosrasva / gheed / peekonirasva ja tõsta pannile kaks pätsikest. Lükka lusikaga lamedamaks, kui liiga kõrged jäid. Keera nüüd kuumust vähemaks ja prae aeglaselt kõigepealt ühelt poolt ca 4-5 minutit, siis keera ümber.



Tõsta nüüd küpsenud pooltele juustuviilud ja pane pannile kaas peale. Senikaua kuni pätsikesed teiselt poolt küpsevad, sulab ka cheddar.

Kui see on valmis, tõsta pätsikese peale tomativiil, seejärel sink, singi peale määri 0,5-1 tl Dijoni sinepit ja tõsta peale teine pätsike, juust allapoole. Võid veel veidi pannil hoida, et juust veelgi sulaks ja ka sink soojeneks, aga sobib ka kohe söömiseks. Head isu!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar