laupäev, 12. märts 2016

Klassikaline ameerika burger


Olen juba pikemat aega tahtnud katsetada ehtsat, st. ainult lihast koosnevat ameerikapärast burgerit.

Sõin hiljuti Dineri "naked burgerit" ja see maitses küll suurepäraselt. Tahtsin midagi sarnast ka kodus valmistada. Selline nägi välja minu Dinerist koju kaasa ostetud low-carb eine (rasva siin praktiliselt ei olnud, seega jõin hiljem peale ühe korraliku bulletproof kohvi, et püsivat täiskõhutunnet saada):


See "paljas burger" oli maheveise hakklihast ja tõesti oli tunda puhast lihamaitset ja mõnusat grillahju grillmaitset. Ma tellisin selle koos cheddari juustuviiluga, aga järgmine kord võtan paljalt, sest nad kasutavad ilmselt seda kilest võetud juustulaadset juustu, mitte päris cheddarit. Aga üldmulje oli väga hea, viis pluss!

Proovisin siis eile kodus midagi sarnast teha, aga grilli ei hakanud veel kuurist välja tooma, seega ma tegin burgereid praepannil (ostsin omale hiljuti uue Fiskars panni ja väga kiidan seda!).

Kõige tähtsam asi selliste burgerite puhul on loomulikult tooraine, mida puhtam ja ehedam, seda parema lõpptulemuse saab. Ma olen juba ammu Hiiumaa maheveise toodete fänn ja nüüd on neid ka rohkemates kohtades müügil - eile ostsin nende hakkliha Maksimarketist. Muidu leiab seda veel Rimi suuremate hüpermarketite "Talu Toidab" letist ja enamus ökopoodidest. 


Seega kasutasin:

500-600 g paki Hiiumaa maheveise hakkliha
1/2 sibulat
peterselli
1 tl soola, 0,5 tl pipart
praadimiseks searasva


Hakkisin peterselli ja sibula hästi peeneks ja segasin hakkliha, soola ja pipraga ühtlaseks. Jagasin neljaks ja tegin neli tugevat ja tihket pallikest, mille ma siis omakorda burgeripressi abil ilusa kujuga burgeriteks pressisin. Tõstsin valmisvoolitud burgerid taldrikuga 15-30 minutiks külmkappi ning seejärel hakkasin praadima.


Pann peaks olema kuumaks aetud, aga mitte maksimumkuumusele, vaid pigem poolele kuumusele. Eks see sõltub pliidist ja pannist. Ma panin korraga pannile kuuma searasva sisse 2 burgerit - oleksid mahtunud küll kõik 4, aga see oleks panni liialt maha jahutanud.


Praadida võiks neid kummaltki poolt kokku 5 minutit ja vahepeal võiks pannilabidaga neid nö maha suruda veidi, et ikka ühtlaselt küpseksid ja lapikud jääksid.

Kõige lõpuks tõstsin burgeritele peale veel English Vintage Cheddari juustuviilud, lasin juustul pannikaane all veidi sulada ning serveerisin.




Kõrvale lehtsalat, jalopeno rattad, tomatid, Uus-Kongo talu hapukapsas (see on üle prahi!), mungoa idud.


Nagu siit pildilt näha võib, jäi burger kenasti pealt krõbe ja seest mahlane ning roosakas.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar