neljapäev, 17. juuli 2014

Šnitslid sealihast


Vaja läheb:
Sealiha, viilutatud ja haamerdatud
soola, pipart

Paneeringuks:
võrdses koguses - fiberhusk, pofiber ja seesamiseemned
Segasin nende hulka veel Santa Maria vahemerepärast ürdisegu ja veidi soola

mõned munad lahti kloppida



Valmistamine: 
Maitsesta haamerdatud liha mõlemalt poolt soola ja pipraga, hõõru sisse.
Kasta lihatükk kõigepealt lahtiklopitud muna sisse ja seejärel fiberhuski-pofiberi-seesamiseemnete segu sisse.

Prae keskmisel kuumusel kaane all searasvas mõlemalt poolt pruuniks.
Keskmist kuumust on hea kasutada selleks, et siis ei kõrbe paneering ära kuni liha küpseb.

Kõrvale tegin šampinjonikastme - praadisin värskeid šampinjone ohtras võis kuni vedelik oli seentest eraldunud. Siis lisasin vahukoort ja lasin sellel madalamaks keeda. Seejärel maitsestasin soola ja valge pipraga ning lisasin värsket tilli. Kastme sisse läks ka 30% hapukoort ning üks munakollane, mis kastet paksendas. 


Lisaks oli šnitslite kõrvale tehtud ka lillkapsapüree: keetsin lillkapsa pehmeks, kurnasin, lisasin suure tüki võid ja veidi maitseaineid. Tegin saumiksriga püreeks ja lisasin vahukoort.

maitsev ja toitev õhtusöök!





1 kommentaar:

  1. Tere, Kadi!
    Sinu blogi on väga inspireeriv. Alustan samuti lchfiga ja täna:) Kaotada oleks 10 kg. Leivast-saiast puudust ei tunnekski, aga piima ja kartuliga läheb raskeks. Siiski proovin....:)

    VastaKustuta