Täna jagan kookosjahust keto-sõbralike piparkookide retsepti mille algretsept pärineb Mariannilt, kes on välja töötanud ka LCHF Poes müüdava loodusliku magustaja Bakery+ retsepti. Need piparkoogid on pehmed ja vürtsikad, aga kindlasti mitte krõbedad.
Vaja läheb:
200 g toatemperatuuril pehmeks sulanud võid
2 spl Bakery+ magustajat või 1 dl Sötini
6 toatemperatuuril muna
3 dl EKO kookosjahu
4-5 spl Santa Maria piparkoogimaitseainet
Nagu piparkookidega ikka, tuleks taigen valmistada vähemalt 1-2 päeva varem, et piparkoogimaitseaine saaks oma töö teha ja kõik vürtsid mõjule pääseda.
Sega või sisse piparkoogimaitseaine ja magustaja.
Sega ükshaaval taigna hulka munad.
Lisa kookosjahu ja sega hoolikalt (mina kasutasin saumiksrit).
Vooli taignast pikk rull ja pane see võileivakile sisse ning külmkappi seisma (1-2 päevaks).
Järgmisel-ülejärgmisel päeval, kui küpsetama hakkad, eelsoojenda kõigepealt ahi 175 kraadini.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja lõika külmast taignast õhukesed viilud, need külmad viilud lähevad siis otse kuuma ahju.
Küpseta 8-10 minutit ning jälgi hoolega, et kõrbema ei läheks.
Esialgu tunduvad toored, aga jahtunult on väga mõnusad pehmed präänikud.
Mul tuli sellest kogusest kaks plaaditäit. Ise sõin 3-4 tk.
enne ahjupanemist
Kass tuli ka kohe uudistama, mis siin nii hästi lõhnab :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.