1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 19. detsember 2014

LCHF Naistelehes


Hiljaaegu palus Naisteleht minult ühe artikli jaoks väikest soovitust, kuidas toime tulla sellega, kui oled pühadejärgselt liiga palju söönud.

Minu vastus oli selline: 

Kõige esimene asi, mida tasub silmas pidada, on sinu enda meelestatus. Ei ole mõtet põdeda selle pärast, mis oli. Tähtsam, kui see, mida sööd jõulude ja uusaasta vahel, on see, mida sööd uusaasta ja jõulude vahel ehk ülejäänud aasta jooksul. Pühade ajal liialdamine on üsna inimlik – kes sööb jälle vanast harjumusest suhkrut ja jahu sisaldavaid toite, kes liialdab LCHF-küpsetiste ja maiustustega. Siinkohal on tähtis sellele punkt panna ja vana hea puhta LCHF-elustiiliga jätkata.

Varu koju head LCHF toidukraami ning jaga oma järelejäänud kommi- ja piparkoogivarud soovijatele laiali. Kui oled juba kogenud LCHF-toituja, siis võid oma uue alguse üsna range teha – süües kõhu täis vaid munast, lihast, kalast, kanast, köögiviljadest, võist ja kookosrasvast. Kui tunned, et päris nii rangeks ei soovi minna, võid lisada eelpoolnimetatud toitudele ka rasvaseid piimatooteid ning veidi marju ja pähkleid. Tähtis on, et sa julgelt head rasva (või, kookosrasv, oliivõli, avokaado) tarbiksid ning sööksid siis, kui kõht on tühi ja lõpetaksid, kui kõht saab täis. Arvesta ka sellega, et uuesti LCHF-iga kohanemine võtab jälle mitu nädalat aega, ükskõik, kas valid rangema või liberaalsema tee. Ära aja end kiirete tulemuste ootamisega stressi, vaid püüa pigem igapäevastele edusammudele keskenduda. Püüa end ka hästi välja puhata, st. igal ööl 8 tundi magada, sest hea uni aitab samuti kaalulangusele kaasa.

Kui vahetult peale patustamispäevi kõht raske on, siis siinkohal on abiks enne igat söögikorda juua klaasitäis vett koos 1 spl õunaäädikaga ning süüa iga toidukorra kõrvale veidi värsket hapukapsast. Väga hästi mõjub ka avokaado söömine hommikuste praemunade kõrvale.




See jutt ilmus siis väikeste nendepoolsete mugandustega tänases Naistelehes. Mul ei ole nende muganduste vastu midagi, millisena see jutt lehes ilmus, aga LCHF toitumisnõustaja ma kohe kindlasti ei ole - kuigi Naistelehes on kirjas :) Selle jaoks peaksin ma Rootsi õppima minema - seal on võimalik lausa mitmes erinevas kohas omandada LCHF toitumisnõustaja amet/sertifikaat. Ja kunagi tulevikus võiks selle täitsa plaani võtta - miks mitte. Aga praegu olen siiski ainult suur LCHF-toitumise fänn, entusiast, fanatt, arvamuse avaldaja - aga kindlasti mitte nõustaja ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.