Aga nüüd siis tänase kana juurde.
Tahtsin midagi uut proovida ja improviseerisin.
Tõstsin kanakoivad ahjuvormi põhja, maitsestasin kergelt soola ja pipraga. Tõstsin igale kanakoivale peale 1-2 spl sulavõid. Seejärel raputasin peale kaneeli ja mehhikopärast Cajun ökoloogilist maitseainet. Kõige peale veel väga madala süsivesikusisaldusega Eldorado kookoshelbeid.
Enne ahjupanekut nägi asi välja selline
Seejärel panin ahju küpsema, umbes 30 minutit 200-kraadises ahjus ja valmis see oligi.
Ja minu õhtusöök: hapukapsas, hautatud brokoli sulavõiga, 2 kanakoiba.
(Enne õhtusööki olin joonud veel ühe tassi kondipuljongit ja ühe rasvakohvi).
Jah, nagu piltide taustal paistab, nii ongi - meil on juba kuusk toas :) Kõik lõhnab hästi ja loob jõulumeeleolu - ma tahan kuuske ikka pikalt nautida, seepärast tõimegi nii vara juba tuppa. Peab hoolsalt kastma, et liiga kiiresti ei pudiseks!
ma panin just oma puljongi hakkama - ilusad sealiha torukondid turult 90 senti kilo :) vaatasin, et veise konte saab ka - järgmisel korral proovin nendest. Kohe näha, et külm periood - rahvas muudkui vaaritab sooja toitu teha.
VastaKustutaHelen, kas sul on elektripliit? Oled vaadanud ka kui palju kilovatte see tohutult pikk vaaritamine võtab? Mul naguniimegasuured elektriarved, see 24 kuni 48 tunnine keetmine hirmutab...
Kustutama praegu nats aega mulistan pliidi peal ja siis panen slow cookerisse edasi podisema - selle kulu on mul välja arvutatud ja üle 20-30 sendi ei kulu.
KustutaTundub maitsev. Ma ise linnuliha ei armasta, aga sellisel kujul proovin küll ära.
VastaKustutaKontidest ka. Need poekondid on jah jama. Aga mu tädi tõi mu koerale (!) Kännu Kuke turult olematu raha eest lambakonte. Ja päriselt neil oli nii palju liha küljes, et osadest keetsin täitsa inimtoiduks raguu :)