1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

teisipäev, 19. mai 2015

Palsamiäädikaga kana kintsuliha

Katsetasin eile üht uut retsepti, mis osutus ülimalt maitsvaks, seega teen seda kindlasti jälle. Retsept pärineb siit: http://www.sugarfreemom.com/recipes/crock-pot-balsamic-chicken-thighs/

Retsept on mõeldud neljale. Vaja läheb:

2 pakki kana kintsuliha (u 10 tükki)
oliivõli
ca 6 küüslauguküünt
4 tl sibulapulbrit
2 tl küüslaugupulbrit
2 tl kuivatatud basiilikut
1 tl soola
1 tl pipart
150 ml palsamiäädikat
värsket peterselli

1. Sega omavahel sibulapulber, küüslaugupulber, basiilik, sool ja pipar väikeses kausis.
2. Vala pannile oliivõli ja purustatud küüslauguküüned, kuumuta pann.
3. Kasta kanatükid mõlemalt poolt maitseainesegu sisse (nagu paneeriksid) ja tõsta pannile.
4. Pruunista kanatükid küüslauguõli sees mõlemalt poolt pruuniks ja vala peale palsamiäädikas.
5. Lase haududa võimalikult madalal kuumusel umbes 1-2 tundi.
6. Raputa peale värsket hakitud peterselli.
7. Serveeri näiteks brokolipüreega (hautatud brokoli, soola ja võiga püreeks).

Algretseptis tehti seda rooga hoopis Slow-Cookeris. Sel juhul kana eelnevalt ei pruunistata, vaid poti põhja läheb oliivõli purustatud küüslauguküüntega, siis maitseainesegus "paneeritud" kanatükid ja peale palsamiäädikas. Hautatakse 4 tundi slow-cookeri kõrgema kuumusega programmil. Mul ei olnud eile Slow-Cookeri kasutamiseks piisavalt aega, seega tegin tavalisel pannil kaane all hautades seda rooga.

Jah, palsamiäädikas sisaldab 100 g kohta koguni 17 g süsivesikuid, aga liha ei võta kogu seda palsamiäädikat ju enda sisse ning see marineeriv kaste jääb tegelikult üle, seda ei ole vaja ära süüa, see annab lihtsalt kanale selle mõnusa maitse. Ning ei ole ka tarvis karta, et kana nii suure koguse palsamiäädika peale kuidagi kibe jääks, see maitse haudub kuidagi mahedamaks. Ka mu lastele väga meeldis see söök!





3 kommentaari:

  1. Mis on see rohelisega puder kana kõrvale serveeritud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on brokolipüree (soolvees aurutatud brokoli, mis on hiljem koos võiga saumiksriga püreeks tehtud).

      Kustuta
  2. Tänan, tundub väga isuäratav!

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.