Esimene asi selle roa juures on tacomaitseaine valmistamine. Muidugi, kes soovib, võib osta ka poest Santa Maria tacomaitseainet, aga siis tuleb arvestada, et selles on kahjuks päris palju suhkrut sees. Ise maitseaine kokkusegamine on tsipakene aeganõudvam ja ka kulukam, aga tasub seda väikest vaeva ära :)
Ma tegin omale täna kohe suure portsu tacomaitseainet ette valmis, nüüd on tükk aega hea võtta ja kui maitseaine on eelnevalt juba valmis, siis on see siin kiirtoit!
Tacomaitseaine:
6 tl roosat soola
4 tl küüslaugupulbrit
8 tl tšillipulbrit (siin on mõeldud puhast tšillit, mitte tšillimaitseainet)
4 tl vürtsköömne pulbrit
4 tl sibulapulbrit
8 ml ehk veidi vähem kui 2 tl cayenne pipart
8 tl paprikapulbrit
Sega kõik koostisosad omavahel ja pane kaanega suletavasse topsi. Hoia kuivas.
Prae hakkliha paari supilusikatäie tacomaitseainega, kui hakkliha on praetud ja veidi jahtunud, sega hakkliha sisse veidi 30% hapukoort (ma panin oma ca 600 g Hiiumaa maheveise hakkliha kohta umbes 70-100 g hapukoort).
Tõsta hakkliha salatilehtedele (Rimis on olemas täpselt paadikujulised Rooma salati ja Cosberg salatipead).
Raputa peale veidi riivjuustu (mul oli Rimi Gouda).
Tõsta peale veidi tacokastet (mul oli Rimi Ica Eco Chunky Salsa).
Tõsta peale mõned tomatitükid, sibulatükid, jalopeno, mustad oliivid.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.