esmaspäev, 3. august 2015

Ketojäätis vol 2


Suve pole küll sel aastal palju olnud, aga suvi on sellegipoolest jäätise söömise aeg. Õnneks on olemas vägagi LCHF-i sõbralikke ja range KETOtoitumisega sobivaid jäätiseid. See retsept on siin blogis juba ükskord olnud, aga seekord on selles osa tavalist võid asendatud mahe toor-kakaovõiga ja ausõna, see on uskumatu erinevus - oleks nagu vanillijäätis, aga samas meenutab ka šokolaadi! Sellest kakaovõiga jäätisest on mul juhuslikult lausa kaks versiooni:



Esimene versioon 
See variant tekkis puht juhuslikult, kuna unustasin lihtsalt suure kiiruga kookosrasva panna ja välja tuli ülimalt maitsev ketojäätis - isegi mu lapsed sõid seda suure isuga ja ütlesid, et see pidi maailma parim jäätis olema:

50 g võid
50 g mahe toor-kakaovõid
50 g MCT-õli (see on oluline õige konsistentsi saavutamiseks)
4 muna
4 munakollast
2 tl Bourbon vanillipulbrit
2 spl Bakery+ magustajat
10 tilka laimimahla
1 dl vett

Sulata või ja kakaovõi. Pane kõik asjad peale vee köögikombaini ja lase ühtlaseks massiks.
Lisa ka vesi ja töötle segu veel, et kõik läheks ühtlaseks seguks.
Vala saadud üsna vedel segu jäätisemasinasse ja ca 15-20 min pärast on jäätis valmis.




Teine versioon
Erinevus esimese versiooniga seisneb kookosrasvas. Mina olen kookosrasva maitsega niivõrd harjunud, et ma ei tabanud mingit erinevust, aga lastele meeldis esimene rohkem - teine pidi liiga kookosemaitseline olema.

100 g võid
50 g mahe toor-kakaovõid
50 g kookosrasva
50 g MCT-õli (see on oluline õige konsistentsi saavutamiseks)
4 muna
4 munakollast
2 tl Bourbon vanillipulbrit
2 spl Bakery+ magustajat
10 tilka laimimahla
1 dl vett

Sulata või, kakaovõi ja kookosrasv. Pane kõik asjad peale vee köögikombaini ja lase ühtlaseks massiks.
Lisa ka vesi ja töötle segu veel, et kõik läheks ühtlaseks seguks.
Vala saadud üsna vedel segu jäätisemasinasse ja ca 15-20 min pärast on jäätis valmis.


Mis puutub isetehtud jäätiste edasisse külmutamisse - kui kõike ei jõua värskelt jäätisemasinast valminuna kohe ära süüa - siis soovitan külmutamiseks kasutada portsjonitopse (näiteks magustoidu- või kreembrülee topse). Isetehtud jäätiste koostises ei ole kunstlikke konsistentsi parandavaid ega liigset külmumist takistavaid E-aineid ja see tähendab seda, et kui sa seda jäätisemasinas valmistatud kreemjat jäätist kohe ära ei söö ja selle hoopis sügavkülma paned, külmub see kivikõvaks. Kui järgmine kord jälle oma jäätist süüa soovid, siis on hea see sügavkülma pandud paras jäätiseports eelnevalt umbes tunniks ajaks tavalisse külmkappi sulama tõsta - selle ajaga tekib uuesti umbes sama konsistents, mis värskelt jäätisemasinast võetuna.

***

Mina olen alates tänasest jälle tööl ja täitsa tore on :) Reklaami teen ka oma toredale töökohale - Hemtexis on käimas suvetoodete lisa-allahindlus ning juba on kohal ka esimesed uued ja kaunid skandinaaviapärased sügismustrid.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar