1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 2. august 2015

Või-sidrunikana


Ilma marinaadita kana poolkoivad on hea odav ja lihtsasti valmiv mõnus rasvane liha. Seekord tuli isu hapukama kanaroa järele. Tegin paljudes välismaa ketoblogides kiidetud sidruni-võikana.

Mingit konkreetset retsepti ma eeskujuks ei võtnud, vaid improviseerisin ise. Tulemus meie perele meeldis!

Vaja läheb: 

2 kilo kana poolkoibi (piisav kogus 6-8 inimesele) 
kaks suuremat sidrunit
ca 100-120 g võid
soola, pipart
meira provansaali ürte

Pane ahi 200 kraadile sooja.
Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga (võid neid kilekotis koos maitseainetega mudida)
Tõsta koivad sügavamale ahjuplaadile.
Raputa peale ürte.
Pane igale koivale peale üks viilakas võid.
Fileeri ja tükelda sidrunid ja tõsta sidrunitükid kanakoibade vahele.
Küpseta ahjus ca 1 - 1,5 tundi, kuna kana on nii pehme, et liha kondi küljest lahti kukub ja nahk on krõbe.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.