neljapäev, 27. november 2014

Pasteet


Tekkis isu mõnusa ja lihtsa koduse pasteedi järele.

Vaja läheb:
ca 100 g võid
ca 600 g veisemaksa
ca 200-300 g seapekki
1-2 porgandit
1 sibul
soola, pipart, jahvatatud muskaatpähklit.


Kõigepealt tuleb maks ja pekk tükkideks lõigata ja kiirelt ca 1 spl võis pruuniks praadida. Maitsestada soola ja pipraga. Seejärel vesi peale, tükeldatud porgand ja sibul sisse ja umbes tunnike madalal kuumusel podiseda lasta. Siis tõstin vahukulbiga maksatükid, pekitükid, sibula ja porgandi köögikombaini, lisasin veel veidi soola ja pipart ning muskaatpähklit ja suurema tüki võid. Köögikombainis lasin kõik parajalt peeneks.

Seejärel tõstsin topsidesse ja need nüüd järjest vähenevad külmkapist :)

NB! Kogu partii sisaldab ligi 30 g süsivesikuid, seega seda pasteeti peaks ikka päevadeks jätkuma. Mul tuli 6 desserttopsi täit (pildi tegemise ajaks oli üks juba söödud), seega ühes topsis ca 5 g sv. Süsivesikuid annavad siin maks (2,2 g sv/100 g), porgand (7,7 g), sibul (6 g).






3 kommentaari:

  1. Mis soola te kasutate, lugesin ühest retseptist et Himaalaja soola.
    Mul on küsimus kas organismis joodi puudut ei teki, või siis, mis toiduainetest te joodi puudust kompenseerite kui joodi sisaldvat soola ei tarbi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kasutan jah põhiliselt Himaalaja soola, aga kapis on olemas ka tavaline joodiga sool, vahel kasutan seda. Joodipuuduse vastu aitab ka hästi muna, kala ja merevetikate söömine. Vahepeal leidsin mõnusad merevetika chipsid, milles süsivesikuid vähe ja mida hea krõbistada. Lisaks võtan praegu ka ühe kuuri chlorella tablette (merevetikad).
      Soola kohta head ja lihtsat lugemist veel siit: http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/

      Kustuta
  2. Minu lemmik on kanamaksast pasteet - kuidagi mahedam, ma pole lapsest saadik muidu väga suur maksa fänn. Jõuluks ja aastavahetuseks kindlasti jälle teen. Saaks kusagilt pardimaksa, siis prooviks sellest ka teha.
    http://kaunimaks.blogspot.com/2014/10/kanamaksa-pasteet.html

    VastaKustuta