1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

esmaspäev, 24. august 2015

Burgeripress ja kahekordne ilma saiata juustuburger

Nagu mul kodus veel vähe söögivalmistamise vidinaid oleks :) igatahes täiendasin oma kollektsiooni täna burgeripressiga. Oleks ju võinud selle ka ebayst tellida ja soodsamalt saada, aga mul oli vaja seda kohe ja täna ja kiiresti :)


Mõte on siis selles, et sellise pressi abil saab paraja suurusega ehk ca 100 grammised tihked ja õhukesed burgerikotletid valmistada. Pressi abil tekivad kotleti ehk burgeri sisse ka vaod, mis aitavad sel ka seest paremini küpseda. Eelkõige tahtsin ma seda just ilusa kuju pärast - et kõik kotletid tuleksid ikka ilusad õhukesed ja kauni välimusega. 

Proovisin kohe ära - tegin oma tavapäraseid tacomaitselisi burgerikotlette:

500 g Hiiumaa maheveise hakkliha
1 muna
0,5 dl vahukoort
1 riivitud šalottsibul
paar supilusikatäit mingisugust vürtsikamat tomatikastet (mul oli Rimi Eco Chunky Salsa)
isetehtud taco-maitseainet, vajadusel soola

Sega kõik koostisosad omavahel hoolikalt taignaks, pane pann sooja ja vormi burgeripressi abil õhukesed burgerid. Prae mõlemalt poolt pruuniks, arvestades sellega, kas eelistad seest tooremat või rohkem läbiküpsenud burgerit.

Pärast küpetamist tõstsin iga burgeri peale paar viilakat Vintage Westminster Cheddar juustu ja valmistasin burgerikastme:  1:1 vahekorras Hellmann's majoneesi ja Rimi Eco Chunky Salsa kastet.



Ja selline oli minu tänaõhtune naked double cheeseburgeri eine: hapukapsas, kaks kotletti, mille vahel   ja peal cheddar ning kaste, lisaks veel paar punase sibula rõngast ja kõik mässitud Hiiumaalt peenrast korjatud salatilehe vahele :)


Ja peale sellist õhtusööki jõin veel ühe mõnusa kreemise rasvakohvi, mis koosnes kangest mustast kohvist, võist ja ketoosi tugevdavast MCT-õlist, maitsestatud veresuhkrut alandava ceylon kaneeli ja jäätiselõhnalise bourbon vanilliga, tervistavatel eesmärkidel lisasin veel veidi želatiinipulbrit (see on kasulik soolestikule, luudele, liigestele ja lisab nahale elastsust).

Aga nagu ikka - niipea, kui kätte jõuab minu pärastlõunane kohviaeg, arvab mu kass, et see on hoopis tema aeg mulle sülle nurru lööma tulla :)


Ja väike soovitus rasvakohvi joojatele - ma panen omale paraja suurusega võitükid külmkappi karpi valmis, siis on alati hea paras kogus võid kohe võtta, ei ole mingit kaalumist ega huupi uhamist. Kahjuks on rasvakohv selline salakaval asi, et kui rasva üle doseerida, võib südame pahaks ajada. See sobiv kogus tuleb muidugi igaühel omal katse-eksituse meetodil välja uurida. Minu puhul on sobiv võikogus ühele rasvakohvile ca 30 g, siin karbis on näiteks lahti lõigatud kaks 200 g võipakki, mis on kumbki kuueks tükiks lõigatud (a 33,333 g, siit karbist olen juba mõned tükid võtnud ka). 

Kohvitass, karp ja linik on loomulikult Hemtex :)












5 kommentaari:

  1. Ma huvi pärast kaalusin oma ravakohvi või koguse ära ja see jääb vist tavaliselt 50-60 grammi vahele. Vähemaga tunduks lurr lausa :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul läheb ka rasvakohvisse kokku ca 60 g rasva: ca 30 g võid ja teist samapalju MCT või kookosrasva, vahel üht, vahel teist.

      Kustuta
  2. Ma tellisin enda burgeripressi ebays-st - väga abiks köögividin lihasööjatele. Sealt tuleb üsna kaua muidugi (aga ma tellisin juba talvel ära). Nii ilusad "kotletid" tulevad (panen veel kile ka vahele, siis saab kergemini vormist kätte). Viide postitusele http://kaunimaks.blogspot.com/2015/04/uued-koogividinad.html

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Helen, ma Sinu blogist saingi selle burgeripressi idee :) Eile veel enne ostu vaatasin Su köögividinate postitust, et millise pressi Sa täpselt ostsid :) Ma muidu küll tellin tihti ebayst igasugust kraami, aga seekord ei olnud aega oodata :) Ja tõesti peab ütlema, et see burgeripress on hea just seetõttu, et ta pressib selle kotleti tihkelt kokku ja see jääb ka peale küpsemist sama õhuke kui vormimise ajal - kui tegin silikoonist munapraadimise vormiga, siis alguses oli kotlet küll soovitud paksuse ja kujuga, aga küpsemise käigus paisus üles ja polnud enam tegemist sellise mõnusa õhukese kotletiga, nagu soovisin. Pressiga saab tõesti head õhukesed!

      Kustuta
    2. Asja mõte ongi see, et surub tihedaks ja õhukeseks - pmst piisab burgeri tegemiseks lihast ja maitseainetest.

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.