laupäev, 22. märts 2014

Isetehtud taco-maitseaine ja tortillad

Kahjuks võttis Rimi oma sortimendist ökoloogilise taco-maitsaine ära ning saadaolevad Santa Maria omad sisaldavad jällegi viinamarjasuhkrut, kartulitärklist ja kõiksugu E-aineid. Otsustasin siis järgi proovida taco-maitseaine ise kokkusegamise. Retsept pärineb kuskilt Rootsi netiavarustest, aga märkisin selle omale üles juba umbes aasta tagasi, seega täpset asukohta ei oska enam öelda.


Vaja läheb: 
1,5 tl soola
1 tl küüslaugupulbrit (ma kasutasin täna küüslaugusoola, kuna puhast küüslaugupulbrit ei leidnud)
2 tl tšillipulbrit (siin on mõeldud puhast tšillit, mitte tšillimaitseainet)
1 tl vürtsköömne pulbrit (prismas müügil, rohelises meira kotikeses)
1 tl sibulapulbrit
2 ML! cayenne pipart
2 tl paprikapulbrit

Sega kõik koostisosad omavahel ja kasuta hakkliha või kanatükkide praadimisel. Peaks jätkuma mitmeks korraks. 

Koostisosad, paremal veel läbi segamata taco-maitseaine, 
ees teelusika (sinine) ja milliliitri (punane) mõõdikud.

Kui taco-maitsaine juba valmis, siis tuli see loomulikult kohe järele proovida! Tegin pisikesed tortillad, st tegin jälle neidsamu pannkooke, mida eile ning sõin neid rullikeeratult koos taco-maitsainega praetud hakkliha, riivjuustu, rimi eco tacokastme ja lollo rosso lehtsalatiga. 




1 kommentaar:

  1. väga hea taco maitseaine segu, ainult niipalju soola küll ei pannud..

    VastaKustuta