Avastasin hea burgeri- ehk kotletiretsepti. Seni jäid kõiksugu kotletilised-lihapallilised mul alati liiga kõvad, ja selguski, et panin liiga palju mune. Kuna ma hiljuti tegin omale ka taco-maitseainet, siis lisasin vürtsi just sellega.
Burgerite jaoks läheb vaja:
500 g veisehakkliha (eriti hea jääb Hiiumaa lihatööstuse mahehakklihaga, müügil näiteks Haabersti Rimi maheosakonnas)
1 muna
0,5 dl vahukoort
1 riivitud šalottsibul
paar supilusikatäit mingisugust vürtsikamat tomatikastet (mul oli Rimi Eco Chunky Salsa)
taco-maitseainet, vajadusel soola
Sega taigna koostisosad ja vooli 4 suurt ümmargust burgerit ja prae need kõigepealt pannil mõlemalt poolt pruuniks.
Seejärel küpseta veel 200 kraadises ahjus umbes 10-15 minutit.
Burgeri peale panin paksu tüki maasdameri juustu, tomativiilu ja punase sibula rattaid. Kõrvale veel paar marineeritud kurgiviilu ja seda sama Chunky Salsa kastet.
Siia kõrvale sobib hästi cole-slaw salat: riivitud värske peakapsas ja punase sibula ribad segatud majoneesist, hapukoorest ja sinepist tehtud kastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.