Tõlgin Andreas Eenfeldti ehk Dietdoctori kodulehelt:
Kas taluvõi või muu
küllastunud rasv on kahjulik? Ei ole.
Veel üks suur
teadusuuringute läbivaatus kinnitab, et küllastunud rasv on niisama ohutu nagu mistahes
muu loomulik rasv, olgu see siis küllastamata või polüküllastamata.
Käesoleva uuringu
käigus vaadati läbi kõik praeguseks hetkeks läbiviidud kõrgekvaliteedilised vaatlusuuringud
ja randomiseerititud sekkumisuuringud. See tähendab uuriti kogu kindlat
teadust, mis antud teema kohta eksisteerib:
Ja tulemus? Inimesed,
kes söövad palju võid või muud küllastunud rasva, ei jää haigemaks. Ja
inimesed, kes vähendavad või tarbimist, ei saa sellest tervemaks. Lihtsalt
puudub igasugune seos või söömise ja südamehaiguste vahel.
Sama tulemust – et või
on täiesti ohutu – on viimastel aastatel kinnitanud kogu teadus.
Millal lõpetavad vanad
nii nimetatud "eksperdid" oma vananenud ja teadusega vastuolus hoiatused või
eest? On viimane aeg omaks võtta see, mida teadus ütleb.
Võihirmul puudub
tänasel päeval teaduslik alus. See põhineb vanadel arusaamadel ja võimetusel
oma teadmisi uuendada. Kui inimene soovib, et teda "toitumiseksperdina“
tõsiselt võetaks, on vaja oma teadmisi uuendada. Enam ei piisa sellest, kui jätkata
1980-ndate rasvahirmu idee levitamist.
Peab ju olema mingi
piir kuhu maani võib pead liiva alla peita. Või mida arvad sina?
Samast uuringust kirjutas ka tänane Postimees: Küllastunud rasvad ei mõjugi südamele halvasti?
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.