esmaspäev, 26. jaanuar 2015

Vastlakukli wrap

Täna jagan taaskord üht retsepti, mida ma ise proovinud ei ole, aga mis levib rootsikeelses LCHF-sotsiaalmeedias kulutulena, igaüks jagab sellest oma versiooni. See viimane moeröögatus on Vastlakukli Wrap - õhuke pannkoogilaadne ümbris, mis on täidetud martsipanimassi ja vahukoorega.

pilt internetist

Täna liitus Vastlakukli-wrapi hullusega ka Mariann Andersson, kes on LCHF Poes müüdava Bakery+ magustaja autor - otsustasin, et minul on nüüd ka aeg vastlakukli-wrapi retsepti oma lugejatega jagada. Marianni retseptide peale võib alati kindel olla, ta on kuulus LCHF kokk, kelle sulest on ilmunud palju LCHF kokaraamatuid.


1. Kõigepealt valmista Wrapid.

4 wrapi valmistamiseks vajad:

4 väikest muna
100 g philadelphia toorjuustu
2 spl Fiberhuski
1 dl Pofiberit
1-2 spl Bakery+ magustajat
0,5-1 tl kardemoni

Vahusta mune miksriga paar minutit, et need oleksid korralikult vahus.
Lisa Philadelphia toorjuust ja sega hoolikalt. Sega hulka Bakery+ magustaja ja kardemon.
Sega hulka fiberhusk ja pofiber ning lase taignal 5-10 min paisuda.
Jaga taigen neljaks suureks palliks.
Pane pall kahe õlise küpsetuspaberi vahele ja rulli/lükka õhukeseks 15-20 cm diameetriga wrapiks.
Prae 2 min või sees kummaltki poolt keskmisel kuumusel praepannil ja pane restile jahtuma.

Üks wrap sisaldab 1,2 g süsivesikuid.

2. Valmista martsipanimass.

200 g mandlijahu (1 dl mandlijahu kaalub ca 50 grammi)
2-3 spl Bakery+ magustajat
mõned tilgad mõrumandli essentsi
3-4 spl vahukoort või vett

Sega hoolikalt, võid kasutada segamiseks ka köögikombaini, et eriti ühtlast massi saavutada. Sega seni, kuni mass on plastiliini taolise konsistentsiga.

3. Vahusta vahukoor koos Bakery+ magustaja ja Bourbon vanillipulbriga.

4. Voldi kokku vastlakukli wrapid:
Tõsta iga wrapi peale paar supilusikatäit martsipanimassi ja seejärel vahukoort.
Voldi kokku ja naudi.

wrapi voltimise õpetus, et pool sisust sülle ei kukuks :)


NB! Tegemist ei ole range LCHF-söögiga, see on vahel harva nautimise retsept.

pilt internetist







1 kommentaar: