Õnneks olen avastanud hea viisi, kuidas lihtsa vaevaga ise tõeliselt häid - pehmeid ja mahlaseid -ribisid valmistada :)
Vaja läheb 1 karp Rakvere grillribisid (sobivad ka ameerikapärased rakvere ribid) - sellisest karbitäiest jätkub meie peres tavaliselt neljale inimesele üheks õhtusöögiks, vahel jääb 1-2 ribitükki järgmiseks päevaks ka).
Ei, see ei ole mingi maailma kõige puhtam ja ökom toit, aga vähemalt ei sisalda palju süsivesikuid ning see maitseb tõeliselt hästi.
1. Pane ribitükid sügavama küpsetusplaadi peale.
2. Kata hõbepaberiga ja pane 1,5 tunniks 150-kraadisesse ahju küpsema.
3. Võta peale 1,5 tundi madalal kuumusel küpsetamist hõbepaber ära ja pane nüüd 10 minutiks umbes 250-kraadisesse ahju, võimalusel kuumaõhu puhumisfunktsiooniga. Esimese 1,5 tunniga küpsesid ribid pehmeks, nüüd lased need suurel kuumusel 10 minutiga pealt krõbedaks.
4. Ja ongi ribid valmis. Need peaks nüüd olema nii pehmed, et liha kukub kondi küljest lahti (vt pildilt).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.