esmaspäev, 2. märts 2015

Kohvimaitseline chia puding ceyloni kaneeliga


Foto: Meeli Küttim, nõud: Sinikirja, linikud: Hemtex

Üks viimase aja moodsamaid supertoite on Chia seemned, mida kiidetakse nende suure Omega-3 ja kiudainete sisalduse pärast. Kuigi peab ütlema, et Chia seemned on selline kahe otsaga asi...

Eelkõige muidugi taimne omega-3 ei ole mingi väärtus omaette, sest omega-3 hästi imenduvaks allikaks on hoopis kalad ja rohumaaveiseliha.

Aga rääkides chia seemnetest lchf-võtmes:

süsivesikusisaldus 100 g kohta on neil suur (ca 44 g), samas on neid üsna võimatu ka korraga 100 g ära süüa. Kui paned neid retsepti järgi mõned lusikatäied pudingisse, siis on täitsa ok vahel tarbida - kui silmas pidada, et tegemist on liberaalse lchf-magustoiduga, mitte korralikult toitva igapäevatoiduga (st liha, muna, kala, köögiviljad, rasv).


Proovisin ka siis teha Chia pudingit - mulle meeldib kohv ja kaneel, seega mängisin nende maitsetega. Kaneel on meil nüüd LCHF Poes müügil täiesti looduslik, mahe ja eriliselt mõnusa maitsega - ehtne Ceyloni kaneel. Lisasin ka lusikatäie halvaamaitselist Tahini seesamipastat.

150 g külma kanget musta kohvi
150 g kookoskoort
1 spl Tahini seesamipastat
1 tl Bourbon vanillipulbrit
1 tl Bakery+ magustajat
50 ml / 36 g chia seemneid
1 tl Ceyloni kaneeli



Sega kõik koostisosad hoolikalt läbi (nt blenderis või köögikombainis), vala serveerimisnõusse ning pane ööseks külmkappi. Öö jooksul paisuvad chia seemned kohevateks pallikesteks.


Kogu retsepti toiteväärtus:
562 kcal
17 g süsivesikuid, millest imenduvaid süsivesikuid ca 6 g
52 g rasva
18,1 g valku

Selle retsepti idee sain LCHF/Eesti FB-grupist, tervitused Kailile!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar