pühapäev, 1. märts 2015

Antrekoot

Mul on üks toit, mida ise ei ole kunagi julgenud teha: nimelt antrekoot - pealt krõbe ja seest roosakas veiseliha steik. Kõige paremat antrekooti olen saanud Argentiina restoranist ja Talleke ja Pullike steakhouse'ist. Võtsin siiski julguse kokku, uurisin erinevaid retsepte ja otsustasin ikka lõpuks ära proovida. Tundub, et midagi keerulist ei olnudki. Ostsin eesti lihaveise praetükid ja tegin nii:

1. Ahi sooja 200-250 kraadile.
2. Pann maksimaalselt kuumaks ja tükk searasva pannile särisema.
3. Praadisin neid lihaveise tükke siis 3 minutit ühelt poolt ja 2 minutit teiselt poolt - pruuniks ja krõbedaks.
4. Maitsestasin roosa himaalaja soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
5. Küpsetasin veel 5 minutit kuumas ahjus.

Sõin koos hapukapsa, hapukurgi (soolakurgi) ja Bearnaise kastmega.


Seoses Bearnaise kastmega oli ka meeldiv üllatus - Eesti kaubandusest on võimalik leida korraliku koostisega valmis Bearnaise kastet - põhjaks rapsiõli, süsivesikuid vaid 2,4 g (vähem kui Hellmann's majoneesis), rasva 68 g ja maitse väga OK! Loomulikult on isetehtud Bearnaise kaste parem, aga alati pole aega ise teha ju. 

varsti saadaval ka LCHF Poes!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar