teisipäev, 21. juuli 2015

BLT ehk peekoni-lehtsalati-tomativõileib



Vaatan praegu puhkusel olles uuesti sarja Modern Family ja sealt jäi silma uus sõna: BLT - bacon, lettuce, tomato sandwich ehk peekoni-lehtsalati-tomativõileib. Kui guugeldada BLT, siis tulebki välja, et tegemist on inglisekeelses kõneruumis tuntud asjaga :)

Tegin siis ise ka ühe sellise. Lõikasin viilu süsivesikuvaeset "Marianni röstsaia", kuhu peale määrisin Hellmann's majoneesi, panin majoneesikihi peale ühe peenralt korjatud salatilehe, krõbedaks praetud peekoniviilu ja mõned tomativiilud.

Ma ise ei ole küll kõige suurem võileibade sõber, aga laps sõi ja ütles, et väga hea võileib oli :)

Siin veelkord Marianni röstsaia retsept:

Vaja läheb:
12 keskmise suurusega muna
50 g sulatatud võid
2 dl Amanprana kookosjahu
0,5-1 tl soola
2 spl FiberHUSKi
2 tl küpsetuspulbrit
seesamiseemneid või mooniseemneid peale raputamiseks

Valmistamine:
1. Sulata või.
2. Vahusta munad.
3. Sega omavahel või ja munad.
4. Sega omavahel kõik kuivained, välja arvatud seesamiseemned.
5. Sega kuivained muna-võisegu hulka.
6. Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ning vala taigen sinna sisse.
7. Raputa peale seemned.
8. Küpseta eelnevalt 175 kraadini ülessoojendatud ahjus 40-50 minutit.

Rösteris röstimiseks kasuta kõige suuremat kuumust või rösti kaks korda. Sobib süüa ka ilma röstimata.

Tegin ka väikesed arvutused ning kogu saiapätsi peale sain sellised tulemused:

1670 kcal
14,2 g süsivesikuid
123 g rasva
100 g valku

Seega, kui saiast lõigata 14 viilu, siis on ühes viilus umbes 1 gramm süsivesikuid.


2 kommentaari:

  1. See on üks retsept, mida olen selle blogi leidmisest saadik tahtnud proovida. Kas säilitad külmikus? See linaseemneleib läks mul päris kiiresti selliks libedaks, kuigi hoidsin külmkapis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, seda röstsaia hoiame külmikus, küpsetuspaberisse keeratult ja õhuke kilekott (see krõbisev puuviljaletist) ümber. Ma teen seda oma isale ja ta sööb sellise pätsi 3-4 päevaga ära, ei ole libedaks küll läinud.

      Kustuta