1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

kolmapäev, 23. aprill 2014

Marianni röstsai

Foto: Meeli Küttim, nõud: Sinikirja, linikud: Hemtex

Jagan järjekordset Rootsi LCHF-ringkondades väga populaarset röstsaia retsepti. Algretsepti autoriks on ikka seesama Mariann, kes on välja töötanud ka meie Bakery+ magustaja ning on mitme LCHF-küpsetuskokaraamatu autor.

Käesolev röstsai põhineb EKO kookosjahul, mida võib leida meie LCHF-poest. See kookosjahu koosneb kookoskiust ning on teatavasti väga madala süsivesikusisaldusega (olenevalt partiist 4 - 8,9 g 100 g kohta). EKO kookosjahu on väga hea imavuse/paisuvusega ning väga heade küpsetusomadustega. Räägin seda selleks, et erinevad kookosjahud on väga erinevate omaduste ja valmistamisviisidega ning hoiatan, et mistahes muu kookosjahuga ei pruugi see röstsai täpselt selline välja tulla, nagu vaja.


Vaja läheb:
12 keskmise suurusega muna
50 g sulatatud võid
2 dl EKO kookosjahu
0,5-1 tl soola
2 spl FiberHUSKi
2 tl küpsetuspulbrit
seesamiseemneid peale raputamiseks



Valmistamine:
1. Sulata või.
2. Vahusta munad.
3. Sega omavahel või ja munad.
4. Sega omavahel kõik kuivained, välja arvatud seesamiseemned.
5. Sega kuivained muna-võisegu hulka.
6. Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ning vala taigen sinna sisse.
7. Raputa peale seesamiseemned.
8. Küpseta eelnevalt 175 kraadini ülessoojendatud ahjus 40-50 minutit.

Rösteris röstimiseks kasuta kõige suuremat kuumust või rösti kaks korda. Sobib süüa ka ilma röstimata.


enne ahjupanemist




Tegin ka väikesed arvutused ning kogu saiapätsi peale sain sellised tulemused:


1670 kcal
14,2 g süsivesikuid
123 g rasva
100 g valku




Seega, kui saiast lõigata 14 viilu, siis on ühes viilus umbes 1 gramm süsivesikuid.



1 kommentaar:

  1. Väga super retsept. võtan selle valmistamise päevakorda lähiajal.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.