Foto: Meeli Küttim, nõud: Sinikirja, linikud: Hemtex
Minu esimesest raamatust "LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust"
Jagan järjekordset Rootsi LCHF-ringkondades väga populaarset röstsaia retsepti. Algretsepti autoriks on ikka seesama Mariann, kes on välja töötanud ka meie Bakery+ magustaja ning on mitme LCHF-küpsetuskokaraamatu autor.
Käesolev röstsai põhineb EKO kookosjahul, mida võib leida meie LCHF-poest. See kookosjahu koosneb kookoskiust ning on teatavasti väga madala süsivesikusisaldusega (olenevalt partiist 4 - 8,9 g 100 g kohta). EKO kookosjahu on väga hea imavuse/paisuvusega ning väga heade küpsetusomadustega. Räägin seda selleks, et erinevad kookosjahud on väga erinevate omaduste ja valmistamisviisidega ning hoiatan, et mistahes muu kookosjahuga ei pruugi see röstsai täpselt selline välja tulla, nagu vaja.
Vaja läheb:
12 keskmise suurusega muna
50 g sulatatud võid
2 dl EKO kookosjahu
0,5-1 tl soola
2 spl FiberHUSKi
2 tl küpsetuspulbrit
seesamiseemneid peale raputamiseks
Valmistamine:
1. Sulata või.
2. Vahusta munad.
3. Sega omavahel või ja munad.
4. Sega omavahel kõik kuivained, välja arvatud seesamiseemned.
5. Sega kuivained muna-võisegu hulka.
6. Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ning vala taigen sinna sisse.
7. Raputa peale seesamiseemned.
8. Küpseta eelnevalt 175 kraadini ülessoojendatud ahjus 40-50 minutit.
Rösteris röstimiseks kasuta kõige suuremat kuumust või rösti kaks korda. Sobib süüa ka ilma röstimata.
enne ahjupanemist
Tegin ka väikesed arvutused ning kogu saiapätsi peale sain sellised tulemused:
1670 kcal
14,2 g süsivesikuid
123 g rasva
100 g valku
Seega, kui saiast lõigata 14 viilu, siis on ühes viilus umbes 1 gramm süsivesikuid.
Väga super retsept. võtan selle valmistamise päevakorda lähiajal.
VastaKustuta