Olen juba ammu plaaninud peekonirasvapõhist majoneesi teha, aga millegipärast on see kogu aeg edasi lükkunud. Kogusin nüüd usinalt nädalakese peekonirasva (mis peekoni praadimisest pannile jäi, valasin karpi) ja täna lõpuks tegin.
Vaja läheb:
1 toasoe muna
1 tl dijoni sinepit
1 tl valge veini äädikat
0,5 tl soola
ca 100 g peekonirasva
ca 100 g gheed ehk selitatud võid
Sellist gheed on rimis
Pane ghee ja peekonirasv potti sulama.
Vahusta saumiksriga kõrges kitsas nõus muna, sinep, äädikas ja sool.
Vala ühtlase nirena sisse sulatatud rasv ja jätka saumikserdamist.
Koheselt tekibki paks majonees (õnnestumise eelduseks on toasoe muna!).
Ära säilita seda majoneesi külmkapis, kuna siis läheb see tahkeks (ghee, peekonirasv tahkuvad külmas). Säilitamiseks sobib sahver või aknalaud :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.