1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 12. märts 2015

Täidetud munad


See on üks mu lemmikretsepte ning olen seda siin blogis juba ka varem jaganud. Teen täidetud mune kindla retsepti järgi, panen kõik kogused täpselt. Retsepti leidsin kunagi Toidutarest. Retsept on algselt 6 munale - kui teen suuremas koguses, siis suurendan vastavalt ka ülejäänud koostisosade koguseid.

Vaja läheb:
6 muna
2 spl 30% hapukoort
1 spl hellmann's majoneesi
1 tl dijoni sinepit
veidi soola, tilli



Valmistamine:
Keeda munad, jahuta. Lõika munad pooleks, eemalda munakollased. Purusta munakollased ja sega hapukoore, majoneesi, sinepi ja soolaga (näiteks köögikombainis saab hea ühtlase massi). Pane täidis tordipritsi abil munavalge-poolikutesse ja kaunista tilliga.

2 kommentaari:

  1. Mitu muna võiks hommikusöögiks süüa? Olen alles algaja🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Munad on LCHF-i "püha lehm" ja nende kohta ei ütle kunagi keegi, kui palju neid süüa võib. LCHF-i eestvedaja, "Dietdoctor" ehk Rootsi arst Andreas Eenfeldt on sellise küsimuse peale naljaga öelnud, et päevas võiks siiski piirduda kuni 30 (!!!) munaga, mitte üle selle. Mõte on tegelikult selles, et söö siis, kui kõht on tühi ja lõpeta söömine, kui enam ei ole tühi. Söö õigeid toite. Munast paremat toitu ei ole. LCHF-iga alustades võib isu kõigi nende heade asjade järele suurem olla, aga küll varsti kõik paika loksub. See ei olegi kiirdieet. Edu!

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.