reede, 15. august 2014

Marokopärane Harissa lambapada Miracle riisiga


Väga mõnus vürtsikas toit, kõik sõid ja kiitsid :)
Valmistamine on mõnevõrra keerulisem, kui tavalistel LCHF-roogadel ning koostisosi on ka harjumatult palju - aga see toit on seda vaeva väärt!

4-6 portsjonit

700-900 g lambaguljašši (ilma kondita lambalihatükke)
1 kollane sibul
3 küüslauguküünt
jupp ingverit
väike tükk juursellerit
1 porgand
pool suvikõrvitsat
oliivõli
2 tl vürtsköömenit
1 tl jahvatatud koriandrit
1 pakk safranit
2 tl paprikapulbrit
1 kaneelipulk
2 spl tomatipüreed
3 tomatit
5 dl vett
1 veisepuljongikuubik
1 tl Harissa maitseainet
soola, pipart
sidurinmahla


Pruunista lambalihatükke võis, maitsesta soola ja pipraga.
Peenesta sibul, küüslauk ja ingver (näiteks köögikombainis).
Tükelda juurseller, porgand, suvikõrvits ja tomatid kuubikuteks.
Pane pannile õli, maitseained ja köögiviljad, prae läbi.
Lisa vesi, puljongikuubik ja tomatipüree. 
Lisa ka eelnevalt pruunistatud lambalihatükid.
Vajadusel lisa veel soola ja pipart.
Ma tõstsin kogu kupatuse siis haudepotti ja lasin seejärel umbes tund poolteist podiseda, nii et kastmeosa paksenes.


Serveeri loputatud Miracle riisiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar