Kuna Pulled Pork sisaldab tavaliselt BBQ-kastet, on seda üsna raske LCHF-iga sobitada - eile just Rimis vaatasin, et enamus BBQ-kastmeid sisaldab 38-52 g süsivesikuid ja see on ikka ülimagus ju.
Leidsin Åse blogist hea LCHF-iga sobituva BBQ-kastme ja Pulled Pork'i retsepti: http://56kilo.se/pulled-pork-lchf/
BBQ-kaste:
umbes 1 dl vett
umbes 1 dl steviaga maitsestatud ketšupit või mingit väikese süsivesikusisaldusega tšillikastet
0,5 dl õunaäädikat
0,5 kollast sibulat
1 küüslauguküüs
1,5 spl worchestershire kastet
1 dl peeneks hakitud juursellerit
1 spl dijoni sinepit
1-2 tl Bakery+ magustajat
1 spl vasikafondi või üks puljongikuubik
1/2 spl paprikapulbrit
1 tl tšillipulbrit
soola, pipart
Tükelda peeneks sibul, küüslauk ja juurseller. Prae neid pannil võis kuni need on kuldkollaseks läinud. Lisa vesi ja fond/puljongikuubik. Lisa ka ülejäänud koostisosad. Lase kõigel kokku keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit.
kaste pannil podisemas
Pulled Pork ehk rebitud sealiha
umbes 8 portsjonit1,5 kg sealihatükk (mul oli rasvane abaliha)
1 kollane sibul
1 terve küüslauk
soola, pipart, tšillipulbrit
2,5 dl BBQ-kastet
Pane ahi sooja 125 kraadile.
Maitsesta lihatükk korralikult soola ja pipraga ning pane see kuumust taluvasse kaanega potti.
Koori ja tükelda sibul ning küüslauk ja pane liha ümber.
Vala BBQ-kaste kõige peale.
Vala BBQ-kaste kõige peale.
Lase ahjus küpseda umbes 6 tundi ning tõmba seejärel liha kahe kahvli abil ribadeks ning sega kastmega.
maitsestatud liha, sibul, küüslauk
liha koos kastmega peale 6 h ahjus küpsemist
pehmeksküpsenud liha peale kahvli abil rebimist
Burger
Burgeri saiad tegin Oopsied seesamiseemnetega. Oopsie retsept asub SIIN!
Vahele tegin punase kapsa Cole-Slaw salati (riivisin köögikombainis punase kapsa, kollase sibula ja küüslaugu ning lisasin ohtralt Hellmanns majoneesi)
Vahele läks kaunistuseks ka üks salatileht :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.