pühapäev, 17. august 2014

Ris a la Malta ehk maltapärane riisipuding Miracle riisist


Koostisosad
1 pakk Miracle riisi
1 dl vahukoort
1 dl piima
1 kaneelipulk
1 ml Bourbon vanillipulbrit
1 dl vahukoort (mis tuleb vahustada)
0,5 spl bakery+ või 1,5 spl sötin magustajat
mõned apelsiniviilud


Vaarikakaste
4 dl vaarikaid
0,5 dl vett
0,5 spl bakery+ või 1,5 spl sötin magustajat


Valmistamine

1. Loputa riisi külma vee all umbes 15 sekundit.

2. Sega potis omavahel riis, vahukoor, piim, kaneelipulk ja vanillipulber.

3. Lase segul nõrgal tulel keeda 40-60 minutit kuni segu muutub paksuks pudruks. Võta umbes 20 minuti möödudes kaneelipulk välja, muidu läheb puding tumedaks.

4. Lase pudingul jahtuda ja vahusta vahukoor magustajaga.

5. Sega vahustatud vahukoor pudingu sisse. Sega kokku. Aseta mõneks ajaks külma tahenema.

6. Kuumuta mõni minut potis vaarikaid, magustajat ja vett. Purusta kõik saumiksriga ja serveeri koos riisipudinguga.

7. Soovi korral võid garneeringuks lisada mõned apelsiniviilud.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar