1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 5. oktoober 2014

Kohvimaitseline šokolaadimousse'i jäätisetort


See retsept pärineb kuulsa rootsi LCHF-küpsetaja Mariann Anderssoni raamatust "LCHF koogid ja magustoidud":



Tordipõhi:
2 muna
200 g mandlijahu
2 riivitud mõrumandlit või 1/3 pudelikest mõrumandli essentsi
0,5 dl kookosjahu
1-2 spl kakaod
1,5 spl Bakery+ magustajat

Täidis:
3 munakollast
0,5 spl lahustuvat kohvi
1 spl kuuma vett
1 spl Bakery+ magustajat
4 dl vahukoort

Kaunistuseks:
riivitud šokolaadi
tükeldatud röstitud mandleid

Põhja valmistamine:
Vahusta munad kergelt.
Sega kokku kuivained ning lisa need munavahule.
Vooderda lahtikäiv koogivorm (21-22 cm) küpsetuspaberiga ning tõsta taigen vormi. Kõige lihtsam on tainast vormi põhja ühtlaselt vajutada teise küpsetuspaberi abil - tõstad taigna vormi põhja, teine paber peale ja silud käega teise paberi pealt ühtlaseks, seejärel eemaldad pealmise paberi.
Küpseta ahju keskosas 175 kraadi juures 10 minutit. Lase täielikult jahtuda.

martsipanilõhnaline põhi peale küpsetamist

Täidise valmistamine:
Sulata šokolaad vesivannil. Lase veidi jahtuda.
Sega hulka munakollased.
Lahusta kohv vees, lisa see koos magustajaga šokolaadisegule.
Vahusta koor paksuks vahuks ja sega kõik ühtlaseks taignaks.
Vala täidis jahtunud põhjale ja aseta 5 tunniks sügavkülma.

Serveeri torti poolsulanult. Lase sel kõigepealt tavalises külmkapis kinnikaetuna 45 min sulada, seejärel toatemperatuuril 15 min.

Vahetult enne serveerimist kaunista tort riivitud šokolaadi ja röstitud mandlipuruga. 

Järelejäänud torditükid säilivad sügavkülmas veel pikalt ning neid on hea pakkuda ootamatutele külalistele :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.