Vaja läheb:
Üks lamba abatükk (Nõmme turu lambaliha poest saab näiteks)
Oliivõli
Soola, pipart
Üks terve küüslauk
Värsket rosmariini (suuremates Rimides on kindlasti olemas, potikeste sees)
Soojenda ahi maksimumkuumuseni.
Vala ahjunõu põhja veidi oliivõli.
Maitsesta lambatükk soola ja pipraga, vala sinna peale veel oliivõli, masseeri sisse.
Pane nõusse liha alla mõned rosmariinioksad ja mõned oksad liha peale.
Pane liha kõrvale pooleldi koorimata küüslauguküüsi.
Kata ahjunõu alumiiniumfooliumiga.
Tõsta liha ahju ja keera kuumus maha, 150 kraadile.
Jäta liha 4 tunniks ahju.
Võta liha ahjust välja ja lase veel 15 minutit toatemperatuuril "puhata".
Head isu - liha on nüüd ülipehmeks küpsenud, kukub kondi küljest lahti.Küüslauguküünte sisse on tekkinud mõnus küüslaugu-oliivõli-lambrasva pasta, seda on mõnus lihale peale pigistada :)
serveerisin lambaprae kõrvale lehtkapsa chipse
olen ka just Jamie retsepti järgi teinud - originaals paneb ta jube palju rosmariini ja kui ma esimest korda kenasti JO video järgi lambakintsu tegin, siis oli ikka vänge küll. See Oma Lamba mees rääkis, et iga kord, kui lambaga osa telekas näidatakse, neil klientuur suureneb, kes käivad lambakintsu ostmas. Tüümianiga tuleb mahedam, kui rosmariiniga.
VastaKustutaOled seda retsepti proovinud slowcookeriga teh?
VastaKustutaJah, tihtilugu teen :) Aga siis ikka väga pikalt, 12-20 tundi low peal, sõltuvalt lihatükist.
Kustuta