laupäev, 7. juuni 2014

Lehtkapsa chipsid ja üks laupäevane LCHF-menüü

'Kale chips' ehk lehtkapsa krõpsud (pilt netist)



Olen juba ammu tähele pannud, et lehtkapsa krõpsud ehk kale chips on teatud low-carb ringkondades väga populaarne teema. Otsustasin siis lõpuks ise ka need kuulsad krõpsud järgi proovida.

Esimene väljakutse oli siinkohal muidugi Tallinna kaubandusest üldse lehtkapsa leidmine. Siinkohal ei ole tegemist ei tavalise kapsa ega ka mitte savoi ehk käharpea kapsaga, nagu paljud ekslikult arvavad.

Täiesti juhuslikult oli aga just see õige lehtkapsas (inglise keeles 'Kale') olemas Rimis, mis mind viimasel ajal järjest paremini üllatab oma kaubavalikuga.


Rimi lehtkapsas oli juba pestud ja sobivateks väikesteks tükkideks lõigatud. Siiski, tegelikult näeb lehtkapsa krõpsude retsept ette seda, et lehtede paksemad rootsud tuleks eemaldada. Mul jäid külge.

Valasin kapsatükid küpsetusplaadile, niristasin peale oliivõli ja raputasin peale roosat soola ning läksid ahju, 250 kraadi ja puhumisfunktsiooniga. Ahjus olid seni, kuni krõbedaks muutusid, umbes 7-10 minutit. Väga mõnus, krõbe, parajalt rasvane ja vitamiinirikas lisand lihale!


Ja minu tänane menüü ka:

Hommiku-/lõunasöök:

lehtsalat, krevetid, keedumuna, Hellmanns majonees, avokaado, rasvakohv

Õhtusöök:

lehtkapsa krõpsud, grillitud sea kaelakarbonaad, grillvorst

2 väikest keto-ruudukest 
(kookosrasv, kookoshelbed, või, toorkakaopulber, kohv, lagritsajuur, sool)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar