teisipäev, 11. november 2014

Külmutatud cheesecake piparkoogipõhjal


See retsept pärineb kuulsalt rootsi LCHF-küpsetuskokaraamatute autorilt Mariann Anderssonilt, kes on ühtlasi loonud ka LCHF Poes müüdava loodusliku magustaja Bakery+ retsepti. Tegemist on Rootsi LCHF ringkondades kõige hinnatuma magustajaga - lisaks looduslikule sisule (stevia + erütritool) on tegemist ka väga maheda ja loomuliku maitsega magustajaga :)

Piparkoogipõhja koostisosad:

100 g sulatatud võid
2 spl Bakery+ magustajat või 1 dl sötini
2 dl mandlijahu
0,5 dl Fibrexit või Pofiberit
0,5 spl FiberHuski
1,5-2 spl piparkoogimaitseainet

Cheesecake ehk juustukook:
3 muna, valged ja kollased eraldatud
3 dl vahukoort
200 g Philadelphia toorjuustu
2 spl Bakery+ magustajat või 1 dl sötini
0,5 tl Bourbon vanillipulbrit

Valmistamine:
1. Sulata või.
2. Sega kõik kuivained hoolikalt omavahel ja vala sisse või ning sega läbi.
3. Kata 22 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja tõsta taigen (veidi tükiline) 22 cm sinna põhja. Taigna silendamiseks võid appi võtta ka teise küpsetuspaberi - pane see taigna peale ja nüüd saad käega tainast laiali "triikida", kui kõik sile, tõmba lihtsalt pealmine paber ära.
4. Küpseta põhja 10-15 minutit 175 kraadi juures. Võta ahjust ja lase täielikult jahtuda. Valmista nüüd täidis.
5. Vahusta munakollased, vanillipulber ja magustaja, sega seejärel hulka philadelphia toorjuust.
6. Vahusta munavalged kõvaks vahuks.
7. Vahusta vahukoor kergelt.
8. Sega vahustatud munakollased vahukoorega ja lisa kõige viimasena munavalged.
9. Vala cheesecake'i segu külmale piparkoogipõhjale. Raputa peale veidi kaneeli.
10. Pane viieks tunniks sügavkülma. Võta 20-30 minutit enne serveerimist toatemperatuurile.

NB! Tegemist on LCHF-maiustusega, mis ei ole kaalu langetav LCHF! See annab võimaluse ka LCHF-inimesel koos külalistega vahel harva kooki nautida, ilma et peaks oma enesetunnet suhkru või nisujahuga halvemaks tegema. Koogipäevad panevad siiski kaalulangetamisele väikese piduri.




2 kommentaari:

  1. Kas selle kohta saaks ka neid numbreid? Et palju on sv ja valk ja rasv? No et kui täita mingit toidupäevikut, oskaks sisestada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks need numbrid sõltuvad siin paljuski sellest, mis marki mandlijahu ja toorjuustu kasutada. Ma soovitaks lihtsalt sisestada kogu tordi koostisosad nutridatasse ja siis jagada tükkide arvuga.

      Kustuta