laupäev, 1. november 2014

Praetud räim ja kalamarjakaste


Praegu on Rimis soodukaga räimefileed ja tekkis isu mõnusa praetud räime järele. Hea Omega3 allikas pealekauba! Õnneks abikaasa praadis ja toimetas nendega ning pikapeale saime vist kalahaisu ka majast välja :) . Kõigepealt läksid kalad tunniks-pooleteiseks soola, st roosat himaalaja peensoola peale ja lasta seista. Seejärel valmistada munasegu: 1,5 kilo kala kohta 3-4 muna, segada sinna sisse ka soola-pipart, seejärel kasta räimed sealt läbi ja praadida pannil searasvas mõlemalt poolt.

NB! Searasv on hea loomulik ja kasulik rasv, mis talub hästi praadimist. Poes otsi sügavkülmaletist ja hinda pole vaja karta ;) 

Kõrvale oli kalamarjakaste:
Omavahel segada forellimarja, tilli, punast sibulat ja 30% hapukoort.


Jõin kõrvale ka ühe rasvakohvi piparkoogimaitseainega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar