teisipäev, 25. november 2014

Peekonikattega sea sisefilee



Olen seda rooga varemgi teinud ja see on osutunud mu pereliikmete suureks lemmik-õhtusöögiks. Tegin täna seepärast kohe kaks fileed - parem jäägu üle kui tulgu puudu :)

Vaja läheb:
2 sea sisefileed
ca 10 päikesekuivatatud tomatit (kui hoolega otsida, siis leiab ka sellise, mis ei ole kahjulikus päevalilleõlis)
soola, pipart
2 pakki ameerika peekonit

Maitsesta seafileed soola ja pipraga.
Lõika kummagi filee sisse 3-4 cm sügavune sisselõige ja piki sinna tükeldatud päikesekuivatatud tomateid.
Rulli fileedele ümber peekoniviilud.



Küpseta 200 kraadises ahjus umbes pool tundi või kui viitsid termomeetriga mõõta, siis kuni liha sisetemperatuur on umbes 65-70 kraadi. Ma ei mõõtnud seekord midagi, vaatasin, millal peekon pealt kuldseks muutus ja võtsin välja - tuli välja, et täitsa õigel ajal :)


Jäta peale ahjust väljavõtmist liha umbes 15 minutiks hõbepaberi alla "puhkama", seejärel lõika parajad viilud.


Serveerisin seda toitu koos võis praetud beebispinati lehtedega, teised pereliikmed raputasid spinatile ka riivjuustu peale, aga ma ajan praegu ranget joont (ei mingit juustu, koort ega ühtki muud piimatoodet peale puhta või :))







4 kommentaari:

  1. Kadi, kas oled selle range joone ajamisega kaalu uuesti liikuma ka saanud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pille, jah sain küll :) Aga korralik ketoos tekkis ikkagi alles peale kolmenädalast üliranget jälgimist (ei mingit juustu, vahukoort, pähkleid ega veini, isegi mitte nädalavahetustel) ja seejärel hakkas ka kaal langema. Varsti kirjutan sellest kõigest siin blogis ka pikemalt.

      Kustuta
    2. Tegin seda sisefileed ka. Tomateid küll ei olnud, pikkisin siis lihtsalt suvikõrvitsaga. Aga sai väga maitsev. Sisefilee on muidu ju nii õrn, et praen viile pannil max 3 minutit, aga see peekon kuidagi hoiab teda kuivamast. Väga hea ja mahlane sai, aitäh!

      Kustuta