pühapäev, 2. november 2014

Keto-kookospommid

Teatavasti aitab kookosrasv hästi kaasa ketoosi tekkimisele kehas (rasvalaadimise kohta võib lähemalt lugeda siit) ning on üldse üks ütlemata kasulik rasv. Sama lugu kookoshelvestega. Ning kookoshelvestest, extra virgin kookosrasvast ja roosast himaalaja soolast saab kokku ülimalt mõnusa kookoskreemi. Mul on aga isiklikult selliste ülimaitsvate asjade purgist söömisega selles mõttes raskusi, et ma tavaliselt ei saa enne pidama kui purk tühi. Samas päris nii palju ei ole jälle korraga mõistlik süüa. Tegingi siis eile omale kookoskreemist väikse muganduse ehk Keto-kookospommid.

Retsept on tegelikult sama, mis kookoskreemil, aga valasin segu pärast silikoonvormidesse ja panin külmkappi, nii on kohe parajad portsjonid võtta ja neid võib praeguste ilmade juures vabalt omale karbiga autosse ootele panna, et peale trenni 1-2 kosutavat pommikest sisestada :)

Seekord panin kookosrasva veidi rohkem. Kasutasin 200 g Eldorado kookoshelbeid ja 100 g Landkrone kookosrasva. Umbes 1/4-1/2 tl roosat himaalaja peensoola. Kõik köögikombaini ja väga pikalt uhamist. Veidi pausi ja veel uhamist :) Kokku töötas köögikombain ikka oma 20 minutit selle kallal. Siis surusin saadud massi silikoonspaatli abil läbi sõela ja lasin järelejäänud tahkema massi veel uuesti köögikombainist läbi. Ja uuesti sõelast. Päris viimane sõelale jäänud lõpp läks otse tarbimiseks :)

Vedela kreemi valasin terava otsaga taignakausist otse silikoonvormidesse. Mul on sellised veidi suuremad silikoonvormid, mis on vist algselt mõeldud panna cotta jaoks, aga ma nii väikseid panna cottasid küll ei tahaks :) Kasutan seda vormi just igasuguste ketopallide ja tooršokolaadi valmistamiseks. Soovitan Apelsini kauplust Järve Keskuse 0-korrusel, seal on palju erinevaid normaalse hinnaga silikoonvorme :)

Jätsin oma keto-kookospommid ööseks vormiga külmkappi ja hommikul lükkasin nad sealt välja, voila!



Kokku tuli 15 pommi ja kõik kokku sisaldavad 8 g süsivesikuid, 216 g rasva, 14 g valku. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar