1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

neljapäev, 13. veebruar 2014

Gordon Ramsay munapuder

Videos algab munapudru tegemise õpetus alates 1:10

Kõige olulisem asi mistahes munapudru juures: vältida selle ülekuumutamist.

Võta kolm muna (ma võtsin 2). Ära maitsesta veel! Kui kohe soola paned, siis see lõhub muna struktuuri ära ning tulemus jääb vesine.

Munad potti ja korralik ports võid (ma panin umbes 20 grammi). Väga oluline on või kohe munadele lisada, kuna see annab pärast just selle ilusa sametise lõpptulemuse.

Munad potiga kuumale pliidile. Eelnevalt mune ei vahusta, vaid segad potis kuumutamise ajal. Eelnevalt vahustades lõhud jällegi muna struktuuri ja tulemus jääb vesine.


Hea munapudru tegemise saladus on hoida potti kuumal pliidil, segada, siis jälle ära võtta, lasta natuke jahtuda ja jälle tagasi pliidile. Pidevalt segades ja mitu korda edasi-tagasi. Kui juba välimus munapudrule sarnanema hakkab, aga päris valmis veel ei ole, võta pliidilt. Nüüd valmib puder tänu potipõhja kuumusele ise. Kuna aga potipõhi on kuum, siis selleks, et vältida pudru üle küpsemist, lisa hapukoort (mina panin 10 g, umbes 1 spl 30%). Alles nüüd on õige aeg maitsestada – veidi soola ja pipart ning maitserohelist (ma panin tüümianilehti). Sõin koos vähisabadega ja jõin rasvakohvi kõrvale.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.