reede, 7. veebruar 2014

Panna Cotta vaarikakattega


Kõigepealt valmista panna cotta, nagu tavaliselt: lõika vaniljekaun pooleks, kraabi sisu välja ja keeda nii kauna kui sisu ühe suure paki vahukoorega 2-3 minutit, madalal kuumusel, lisa veidi magustajat. Pane tassi sisse külma vette želatiini paisuma 5 minutiks. Kui vahukoor on keenud, lase sel veidike jahtuda ja sega seejärel sisse veega kokku paisunud želatiin, sega väga hoolikalt vispliga. 

Vala panna cotta segu magustoidunõudesse, kata need pealt toidukilega ja aseta külmkappi. Kui panna cotta on hangunud (mitte varem kui poole tunni pärast), võid hakata vaarikatarretist tegema.

Praegu olid Rimis külmutatud vaarikad sooduspakkumisega (D'Aucy ja vist 2.80 hinnaks). Kuumuta vaarikaid veidi, soovi korral võid lisada magustajat. Pane samamoodi želatiin külma veega paisuma 5 minutiks. Kui vaarikad on keema hakanud, võta need tulelt ja lase veidi jahtuda. Seejärel sega sisse želatiinisegu ja tõsta nüüd panna cotta dessertide peale vaarikakiht. Pane jälle kiled peale ja aseta külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar