LCHF-sõbralik ja imelihtne šokolaadi-brownie tüüpi kook. Kui lõikad koogi 16-ks tükiks, siis üks tükike annab umbes 4-5 g süsivesikuid. Siiski ei ole see kook mingi kaalu langetav söök, vaid midagi, mida ka süsivesikuvaeselt toituv inimene saab pidudel nautida ;)
Retsept pärineb loomulikult jälle Åse suurepärasest retseptidekogust: http://56kilo.se/lc-lchf-kladdkaka/
200 g 70% šokolaadi (Fazeri dessertšokolaad, otsi küpsetusasjade letist)
200 g võid
suhkruasendajat (selle võib ilmselt ka ära jätta, kuna šokolaad on ju niigi magus, aga mina kasutasin Steviosat, mida me õega lähinädalatel müüma hakkame, see on hästi loomuliku maitsega stevia ja erütritooli segu)
4 muna
1 tl vanillipulbrit või paar tilka vaniljeessentsi
Pane ahi 200 kraadile sooja.
Sulata potis madalal kuumusel või ja šokolaad.
Vahusta teises nõus miksriga munad, suhkruasendaja ja vanill.
Vala munavahu sisse sulatatud või-šokolaadisegu ja mikserda veel veidi.
Määri lahtikäiv ahjuvorm võiga ja vala taigen sinna sisse.
Küpseta 200 kraadises ahjus 6 minutit.
Lase jahtuda ja pane külmkappi. Serveeri külmalt näiteks vahukoorega.
Ootan põnevusega infot, et millal ja kus te oma poe avate. Algajana on raske tavakaubandusest seda kraami taga ajada :)
VastaKustutaEsialgu tuleb veebipood, kuhu saab siseneda otse siitsamast blogist. Praegu läheb veel paar-kolm nädalat aega, siis peaks kõik avamiseks valmis olema :) Juhin sellele kindlasti siin blogis ka tähelepanu, kui asjad juba nii kaugel on. Aitäh huvi tundmast!
Kustutakui suurt ahjuvormi kasutasid?
VastaKustutaMina näiteks tegin pikliku kitsa silikonvormiga, hea lõigata parajad tükid:)
Kustuta25 cm vormi kasutasin
VastaKustutaKadi, hakka ka õiget vanilli müüma
VastaKustutaMina tegin neid muffini vormides. Ja lasin natukene kauem kui 6 min ahjus olla. Siis sai natukene kergitada ka neid. Ilma magusaineta on tegemist päris korralikult mõru asjaga, aga kohvi ja tee kõrvale väga hea. Pähkleid saaks ka sisse panna jne.
VastaKustuta