Oopsie-leivakesed on low-carb maailmas väga populaarsed, aga
mina oma üle aastase lchf-staaži jooksul polnudki neid veel kuni tänaseni
proovinud. Põhjus on lihtne – ma olen alati leivakatteid rohkem armastanud kui
leiba-saia :) Siin blogis olen küll jaganud päris mitut leivaretsepti, aga ise
ma neid leibasid tavaliselt ei söö, kui siis vahel harva maitsen mõne viilu.
Aga oopsied tundusid põnevad ja otsustasin neid siis lõpuks
proovida. Täpse retsepti võtsin igaks juhuks jälle Åselt, kuna tema retseptide peale võib alati
kindel olla: http://56kilo.se/oopsies/
9 leivakese (1 plaaditäie) jaoks läheb vaja:
3 muna
100 grammi
philadelphia toorjuustu
näpuotsatäis
soola
1/8 tl äädikat
0,5 spl
fiberhuski
1 tl küpsetuspulbrit
mooniseemneid
Valmistamine:
Pane ahi 150
kraadi peale sooja.
Eralda
munakollased ja munavalged.
Vahusta
munavalged soola ja äädikaga kõvaks vahuks.
Vahusta
munakollased ja philadelphia toorjuust koos fiberhuski ja küpsetuspulbriga
kreemjaks.
Sega munavalgevaht
ja munakollaste-toorjuustusegu ettevaatlikult omavahel.
Tõsta
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikestesse kuhjadesse. Raputa peale
seemneid.
Küpseta 150
kraadi juures 25 minutit.
Minu tänane hommiku//lõunasöök:
1 oopsie 30% hapukoore, forellimarja, punase sibula ja tilliga ning
1 oopsie hellmann's majoneesi, mädarõika ja eilseks õhtusöögiks ahjus küpsetatud forelliga.
Juurde jõin muidugi rasvakohvi ja võtsin ka ühe keto-ruudukese.
Julgen oopsie
leivakesi soovitada neile, kellel on LCHF-i juures raske tavalisest
leivast-saiast loobuda. Need ei sisalda mandli- ega kookospähklijahu, mis
tavaliselt kaalulangetamist takistama kipuvad. Seega sobivad oopsied hästi ka üsna range lchf-i juurde.
Ise ma siiski neid pidevalt omale tegema ei hakka. Jah, need on maitselt
täiesti mõnusad, ei ole mingit kõrvalmaitset ja sobivad hästi leivakatte alla,
aga ma lihtsalt ei näe nendel väga suurt mõtet – võin täpselt niisama hästi oma leivakatteid
ilma leivata – noa ja kahvliga – edasi süüa ;) Aga mõnikord vahelduseks on need
oopsied muidugi mõnusad, mulle meeldiski nende juures kõige rohkem see, et olid
neutraalse maitse ja konsistentsiga.
Palun ütle, mis on fiberuski eesti keelne või vähemalt inglise keelne nimetus
VastaKustutaHeal lapsel mitu nime :)
VastaKustutaFiberhusk
Psüllium
Psyllium Husks
India teelehe seemnekestad
Mis on ketoruuduke?
VastaKustutahttp://lchfeesti.blogspot.com/2014/02/keto-ruudukesed.html
KustutaFiberhuski ja küpsetuspulbrita saab ka teha? Oled proovinud?
VastaKustutaEi, ma ei ole ilma nendeta proovinud.
Kustuta