1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 15. november 2014

Kuidas oma olemine LCHF-i raames veel paremaks teha

Tänu meie vahvale Facebooki grupile LCHF/Eesti saan järjest uusi nippe, mis ei puudutagi otseselt sööki ja kaalulangetamist, vaid ka kõike muud. Jagan mõnda sealt targematelt kuuldud nippi siingi, mida nüüd viimasel ajal ise kasutama olen hakanud.



  • Õunaäädikas - ca pool tundi enne igat toidukorda joon klaasi vett koos 1 spl õunaäädikaga, see on seedeensüümide turgutamiseks, seenhaiguste vastu, puhastab maksa, hoiab ketoosi, parandab lümfiringet, vähendab tselluliiti, annab hea une, tasakaalustab pH. Kellel on LCHF-i tõttu probleeme kõhukinnisusega, siis õunaäädika võtmine pool tundi enne sööki lahendab selle mure kiiresti.
  • Avokaado - iga päev söön vähemalt ühe avokaado, see on parim kaaliumi allikas, lisaks hea rasv, sisaldab omega 3 rasvhappeid ja E-vitamiini.
  • Hapukapsas - iga päev söön õhtusöögi kõrvale mõned suutäied värsket hapukapsast (nb! tuleb otsida poest ilma suhkruta hapukapsas). Hapukapsa sees on kõhule head piimhappebakterid, palju C- ja B-vitamiini.
  • Kondipuljong - püüan iga päev tassikese isekeedetud kondipuljongit juua, see tasakaalustab elektrolüüte ning annab olulisi mineraalaineid. "Supertoit, mis tugevdab immuunsust, ravib soolestikku, põletab rasva, kiirendab ainevahetust. Sisaldab mineraalaineid, aminohappeid ja ülikasulikku rasva. Eriti vajalik peale haigusest taastumist. "
  • Želatiin - kuna želatiini valmistatakse samuti looma kontidest, siis on sellel samasugused head omadused nagu kondipuljongil. Ma valmistan omale paar korda nädalas mõnusa magustoidu  želatiiniga Blue Dragon kookoskoorest, mille maitsestan näiteks piparkoogimaitseainega. 
  • Kaneel rasvakohvi peal - lisaks maitseelamusele, mida annab kaneeliga rasvakohv, sisaldab kaneel ka mangaani, magneesiumit, antioksüdante, turgutab ainevahetust.
  • Tsink - reguleerib hormoone, tugevdab immuunsust, kiirendab haavade parandamist, on tähtis komponent A-vitamiini sünteesis, väsinud nahale ja limaskestadele, katkevate juuste ja lõhenevate küünte korral. Praegu võtan 1 tableti Zn kelasini päevas, aga edaspidi on plaanis seda iHerbist tellida. 
  • Magneesium toidulisandina - Magneesium Kelasini olen tarvitanud juba aastaid. Seda tuleks võtta õhtuti vähemalt 2 h peale viimast söögikorda. Lihaskrampide vältimiseks, lihaste lõõgastamiseks, südame heaoluks, väsimuse ja stressi korral. Hiljuti ostsin prooviks ka ühe purgi Soome toodanguna valminud Magnex B6 (magneesiumtsitraat+b6 vitamiin). See tundub ka hea, aga jällegi - järgmine kord tellin iHerbist odavamalt.
  • D-vitamiin toidulisandina - D-vitamiinist on palju juttu olnud. Mina võtan praegu 5000 IU päevas ja tellisin juba iHerbist ülisoodsa hinnaga vastava doosiga D3 oliivõlikapslid. 
  • Omega-3 toidulisandina - Omega 3 väldib põletiku teket kehas, aitab ajurakke üles ehitada. Pikemalt juttu siin. Kõige parem Omega 3 pärineb muidugi loodusest (mitte kasvandusest) püütud kaladest, aga kui on oht, et neid igapäevaselt väga palju ei saa, siis on hea kalaõli pudelist juurde võtta. Mina võtan Lysi sidrunimaitselist kalamaksaõli, kuna seal on kõige suurem kogus EPA-DHA. Meeldiv sidrunimaitse peidab ebameeldiva kalamaitse ära. 
  • Merevetikad, sushi nori, spirulina - turgutavad kilpnääret. Leidsin hiljuti Solarise toidupoest nori chipsid, vähe süsivesikuid, mõnus maitse - ja kasulikud :)
Lõpetuseks tahan öelda seda, et kõik need LISANDID ei taga head tervist ja enesetunnet ILMA õige toitumiseta. Kõigepealt siiski puhas loomulik toit - liha, muna, kala, kana, köögiviljad, või, oliivõli, kookosrasv ja siis sinna juurde täiustuseks kõik need eelpool nimetatud võtted!









6 kommentaari:

  1. Tere, küsimus iHerbi tellimise kohta. Kodulehel on hoiatus tollimaksude kohta? Kui palju pidi tellimuse kohta maksma?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan liituda FB grupiga "iHerb tellimused", seal on kogu info olemas. Seaduse järgi on nii, et paki sisu (tooted ilma postimaksuta) jäävad alla 21,98 eur, siis ei pea tollimaksu maksma. Mul on mõnikord ka paar eurot kallimad pakid tulnud, aga tollimaksu pole minult veel seni küsitud. Tasub tellida mitu kuni 21,98 eur pakki, kui on rohkem soove :)

      Kustuta
  2. Kadi, millist magneesiumi ja tsinki Sa praegu kasutad (mõtlen, millist iHerbist soovitaksid tellida) ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,
      Mina kasutan praegu selliseid:
      http://www.iherb.com/Source-Naturals-Zinc-50-mg-250-Tablets/1475
      http://www.iherb.com/Source-Naturals-Magnesium-Malate-1-250-mg-360-Tablets/19154

      Tsingi puhul oluline, et tuleks valida "chelated" ja see konkreetne on väga hea hinnaga ja suur pakk.
      Mg puhul tuleb omal järele proovida, millisel kujul see kõige paremini sobib, head variandid on malate, citrate, glycinate, threonate (See viimane on kõige parem, aga ka mitu korda kallim).

      Kustuta
    2. Aitäh kiire vastuse eest! Tellisin need samad ja proovin ära. Kas oled kaaliumi ka lisaks võtnud või avokaado söömisest peaks piisama :) ?

      Kustuta
    3. Aeg-ajalt võtan juurde küll looduslikku K2:
      http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-K2-as-MK-7-Natural-100-mcg-180-Veggie-Softgels/66441

      Kui juba iherbi linkide jagamiseks läks, siis võtan ka C-vitamiini: http://www.iherb.com/Solgar-Ester-C-Plus-1000-mg-Vitamin-C-90-Tablets/64301

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.