pühapäev, 22. juuni 2014

Kodune šašlõkk

Mulle meeldib jaanipäevaks koduselt maitsestatud šašlõkk. Juba pikemat aega on meie peres kasutusel järgmine liha grilliks marineerimise retsept. See pärineb ühe restorani šašlõkimeistrilt.

2 kg sea kaelakarbonaadi (tükkideks lõigata)
2 kg mugulsibulaid (viilutada rattad)
1-2 tervet küüslauku (koorida, tükeldada)
paprikapulbrit

Sega läbi ja jäta umbes üheks ööpäevaks külmkappi seisma. Marinaadiks on sibulatest eralduv mahl, seda head sibulamaitset on tunda ka valmis lihal, aga see ei tapa liha enda maitset ära.

Maitsesta soola ja pipraga alles grillimise ajal, sest kui soola kohe paned, siis imeb sool lihast kõik mahlad välja ja liha jääb tuim ja kuiv.


liha marinaadis

selline hunnik sibulat jäi järele, sellega ei ole teha midagi, sest mahl on välja tulnud

õhtusöök: šašlõkk, cole-slaw ja taco hot salsakaste






1 kommentaar:

  1. Sibula praed pannil üle ja oi kui hea. :) See muidgi siis kui sibul maitseb.

    VastaKustuta