Selle retsepti autor on Mariann Andersson, kuulus rootsi LCHF-küpsetuskokaraamatute autor ning LCHF Poes müüdava neutraalse maitsega loodusliku magustaja Bakery+ retsepti autor.
Tordipõhi
5 muna
2,5 spl Bakery+ magustajat
150 g sulatatud võid
0,5 dl kookosjahu
3 dl (umbes 1 pakk) Meira sarapuupähklijahu
2,5 tl küpsetuspulbrit
200 g maasikaid purustatult/püreena
Vanillikreem
4 munakollast
1,5 spl Bakery+ magustajat
0,5 tl Bourbon vanillipulbrit
3 dl vahukoort
125 g toasooja võid
Kaunistamiseks
3 dl vahukoort vahustada koos Bourbon vanilli ja 1-2 tl Bakery+ magustajaga
maasikaid
Valmistamine: põhi
Vahusta munad ja magustaja kohevaks.
Sulata või.
Vala sulatatud või munavahu sisse, vahusta veel.
Sega omavahel kuivained ja sega kuivained munavahuga.
Vala taigen võiga määritud 28 cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 20-30 minutit.
Valmistamine: vanillikreem
Kreemi võib vabalt juba päev varem valmis teha.
Klopi potis lahti munad, vahukoor, magustaja ja vanill.
Pane pott õrnale tulele ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja tekib kreem. Ära lase keema.
Võta pott tulelt ja sega hulka toasoe või.
Pane kreem külmkappi ja sega aeg-ajalt.
Valmistamine: tordiks
Lõika põhi pika terava noaga kaheks kihiks (mul tuli tordipõhi väga õhuke ja kartsin, et ei ole võimalik lõigata niimoodi veel õhemaks, aga tegelikult kõik õnnestus hästi :)
Määri alumisele kihile kõigepealt vanillikreemi ja seejärel tõsta peale purustatud maasikad.
Tõsta peale ülemine tordipõhja kiht ja määri sinna järelejäänud vanillikreem.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja kanna see tordipritsi abil tordile.
Pitsiliste šokolaadist kaunistuste tegemiseks (selle osa võib ka juba varem valmis teha) sulata šokolaad ja nirista küpsetuspaberile soovitud kujuga elemendid, pane külmkappi tahenema.
Mul on selleks otstarbeks pehme plastikust šokolaadikaunistuste valmistamise pudel. Sellisesse pudelisse pane siis tumeda šokolaadi tükid sisse ja pudel suuremasse nõusse, näiteks kohvitassi. Keev vesi peale ja natuke oodata, ongi šokolaad pudelis sulanud ja võib šokolaadiga küpsetuspaberile "joonistama" hakata.
Kaunista tort maasikatega :)
Külalised kiitsid torti ja omale ka maitses! Natuke vanillikreemi jäi üle ka, see oli paljalt ka väga hea, võib teinekord iseseisva magustoiduna pakkuda :)
NB! LCHF maasikatordi näol ei ole tegemist kaalu langetava LCHF toiduga, vaid see on võimalus ilma suhkru ja nisujahuta maiustada! Soovitatav tarbida aeg-ajalt ja mõõdukas koguses!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.