kolmapäev, 25. juuni 2014

Kodune hot salsakaste ja šveitsipärane pikkpoiss



Mulle väga meeldib igasuguste kotlettide ja pikkpoisside kõrvale salsakastet süüa, lisaks saab salsakastet ja majoneesi omavahel kokku segades mõnusa punaka majoneesikastme.

Kui Tallinnas olen, siis ei ole probleemi, Rimi Eco sarja Mild Taco Sauce ja Chunky Salsa on mu suured lemmikud, lisaks veel Santa Maria Hot Taco Sauce, mis samuti asja ära ajab. Kõigis neis on umbes 5-6 g süsivesikuid 100 g kohta. Kahjuks aga praegu Hiiumaal puhates siin lähimates poodides selliseid madala süsivesikusisaldusega kastmeid ei ole, on ainult ülimagusad tšillikastmed, 50-60 g süsivesikuid. Mis seal ikka, võtsin kätte ja tegin ise salsakastme, koostisosad mõtlesin ka omast peast ise välja ;)

purustatud tomat, tšillipiprad ja punane sibul


Tükeldasin tšilli ja punase sibula ning panin koos purustatud tomatiga potti keema. Natuke oliivõli ka sisse. 1 spl valge veini äädikat ja umbes 1 tl meresoola. Natuke raputasin paprikapulbrit ka juurde.

Selline salsa sobis väga hästi šveitsipärase pikkpoisi ning võiga segatud (hautatud) brokoli juurde:


"šveitsipärane pikkpoiss"

"šveitsipärane pikkpoiss"

enne ahju panemist





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar