esmaspäev, 27. jaanuar 2014

Kala ja remulaad-kaste


Ahjus tehtud forellist ja brokolipüreest on mul siin ennegi juttu olnud. Täna jagan paari Remulaad-kastme retsepti. Mina tegin kiir-remulaadi: hellmann's majonees, veidi tšillikastet ja ohtralt salvesti kuubikuteks lõigatud salatikurki (2,1 g süsivesikuid 100 g kohta). 
Suurepärane kaste ahjuforelli kõrvale!

Åsel 56kilo.se blogist on aga selline veidi keerulisem remulaad-kastme retsept:
http://56kilo.se/mandelpanerad-torsk-med-remouladsas/

Remulaad-kaste:
2 dl hapukoort
1 dl majoneesi
1 dl hakitud marineeritud kurki
2 spl kappareid
2 spl hakitud salatisibulat
1 tl laimimahla
soola, valget pipart
1 tl karrit
1/2 tl kurkumit

Åsel oli remulaad-kaste mandlijahus paneeritud tursa kõrvale mõeldud:
800 g külmutatud tursa-klotse
2 muna
pofiberit
mandlijahu
soola, valget pipart

Lõika tursk umbes kalapulkade suurusteks tükkideks, kuivata majapidamispaberiga ja maitsesta soola ja valge pipraga.
Vahusta muna.
Vala eraldi taldrikutele kartulikiud ja mandlijahu.
Kasta kalatükke kõigepealt kartulikiu sisse, siis muna ja lõpuks mandlijahu sisse. 
Prae ohtras võis.




1 kommentaar:

  1. Väga tore ja põhjalik blogi.
    Tegelikult sooviksin soovitust nõudepesuvahendi ostuks?
    Edu sulle ikka!

    VastaKustuta