kolmapäev, 1. jaanuar 2014

Pirukad pesto, peedi ja kitsejuustuga

Eilse pesto tegin just nimelt nende pirukate tarvis. Ei tõusnud mu käsi poest pestot ostma, sest absoluutselt kõik poepestod olid päevalilleõliga ;)

Need peedi-pesto pirukad on ühed meie pere ammused lemmikud ja retsept pärineb Inksilt, tervitused! Nüüd siis mugandasin need imehead pirukad lõpuks liberaalseks LCHF-iks ja need sobisid nagu valatult aastavahetuse lauale, hoolimata peedi veidi kõrgemast süsivesikusisaldusest.

 

Põhja jaoks läheb vaja:
1 pk meira mandlijahu (80 g)
1 pk meira pähklijahu (70 g)
100 g sulatatud võid
4 suurt muna
veidi soola

Katteks:
pesto
keedupeedi viilud
kitsejuust

Sega kõik põhja koostisosad kokku ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. See kogus katab terve plaadi õhukese kihina. Küpseta poolvalmis, nii et põhi oleks tahke, aga see ei pea kuldpruuniks jõudma minna. Võta ahjust, lase jahtuda ja määri peale pestokaste.

Seejärel lõika põhi sobiva suurusega pirukatükkideks. Nüüd aseta igale tükile mõned peediviilud ja sinna peale murendatud kitsejuustu (oleneb muidugi juustust, mõnda kitsejuustu saab murendada, mõnest saab samamoodi rattad lõigata, nagu peedist). Küpseta veel ahjus kuni kitsejuust natuke pruunikaks tõmbub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar