Vaja läheb:
veise strooganovi
võid praadimiseks
paar sibulat
puljongikuubik või fond
punast, kollast ja rohelist paprikat
tšillipipra kaun
santa maria öko-grillmaitseaine
tomatipasta
mõned munakollased
vahukoor
brokoli
Valmistamine:
1. Prae veiseliha tükid kuumal pannil võis, maitsesta soola, pipra ja grillmaitseainega. Tõsta haudepotti.
2. Vala liha peale piisavalt vett, lisa üks puljongikuubik ja tükeldatud sibulad. Lisa juurde ka vahukoor, paar lusikatäit tomatipastat ja tükeldatud tšillipipra kaun.
3. Lase madalal kuumusel 1-1,5 tundi podiseda, kuni liha on täiesti pehme.
4. Pool tundi enne valmimist lisa suurteks tükkideks lõigatud paprikad.
5. Kui paprikad on ka pehmed, siis keera kuumus maha, lase potil veidi jahtuda. Paksema kastme saamiseks pane tassi mõned munakollased ja tõsta tassi sisse üks kulbitäis lihaleent. Sega kiiresti munakollased koos leemega väga hoolikalt läbi ja vala leem jälle tagasi liha peale, sega veel väga korralikult kogu lihakaste läbi. Kaste pakseneb.
6. Brokolipüree valmistamiseks keeda brokoli soolvees pehmeks.
7. Vala vesi pealt, lisa suur tükk võid ja purusta saumiksriga ühtlaseks püreeks.
8. Lisa sorts vahukoort, et püree veelgi kreemisem oleks.
Aitähh Kadi hea idee eest. Kuigi teen kõik muud asjad oma arvates nii nagu vajan olin ma siiani jännis kastmetega. Oo jaa, tasub ikka 65 aastaseks elada ja ühelt armsalt noorelt Kadilt teada saada, et ka muna paksendab kastet! Eureka!
VastaKustuta